Вучић прекорио министре: Не знам како сте мислили да нећу чути за оно што радите...

© Tanjug / RADE PRELICАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је Влади потребно више јединства и ентузијазма.

"О именима нисам говорио, али сам јасно ставио до знања да је потребно више енергије и ентузијазма, борбености, да се не баве изборима већ јединством", рекао је Вучић на конференцији за новинаре поводом 100 дана рада владе упитан на кога је мислио када је рекао да појединим министрима није задовољан.

Он је оценио да је одвратно када сазна да поједини министри о својим колегама јављају све најгоре и износе неистине да би себи обезбедили бољи третман у медијима.

"Како мисле да неко то неће сазнати. Потребно је више јединства, заједничких циљева, жеља и снова. То је оно о чему сам данас говорио", објаснио је Вучић.

Како је рекао, министри треба да размишљају шта ће да остане иза њих, а не о изборима, те да је битно да се троши суфицит како би остварили раст БДП-а.

© Tanjug / RADE PRELICПредседник и премијерка Србије Александар Вучић и Ана Брнабић
Вучић прекорио министре: Не знам како сте мислили да нећу чути за оно што радите...  - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2021
Председник и премијерка Србије Александар Вучић и Ана Брнабић

Вучић је казао да је важно колико су пруга, болница изградили, дигиталних учионица отворили, колико је успешно сачуван наш јавни дуг.

„Сваки министар треба да постави свој циљ и да се бори за осварење. Надам се да ће неки да се пробуде, да ће неки да наставе да раде, а неки да буду још успешнији. Мене не занима поређење са онима који су земљу уништили, већ шта је оно што ћемо ми да оставимо иза себе и како ће о томе да суде покољења која долазе“, нагласио је он.

Вучић је казао да је имао прилику да саветима и молбама утиче на министре око начина трошења новца и раст БДП.

Замолио је министре да још раде и да њихови резултати буду мерљиви.

"Све оно што је мерљиво, у томе Србија мора да буде најбоља", казао је Вучић.

Казао је да је свакоме од министара јасно дао до знања на кога мисли, те да их је замолио да покажу веће једниство.

"Одвратно ми је када сазнам да о својим колегама јављају све најгоре, да би поједини министри себи обезбедили бољи третман у медијима", казао је он.

Одлична акција МУП-а и БИА, велики ударац за мафију

Вучић је похвалио акцију Министарства унутрашњих послова (МУП) и Безбедносне-информативне агенције (БИА) у којој је ухапшена организована криминална група која се сумњичи за више тешких кривичних дела.

Он је рекао да је то наставак онога што је раније најављено - одлучна борба државе против мафије и организованог криминала.

"Одлична сарадња МУП и БИА довела је до добрих резултата, довела је до тога да људима у целој Србији можемо да обезбедимо већу сигурност", рекао је Вучић.

Истиче да је то био тежак, важан и озбиљан наставак одговорне борбе против мафије и свих оних који су, како је рекао Вучић, мислили да су јачи од државе, јер су чак били повезани и са онима у државном систему.

"Ово је велики ударац за мафију и организовани криминал", поручио је Вучић.

Похвалио је све који су учествовали у тој акцији и истакао да то за њих није био нимало једноставан задатак, јер су "на коцку" ставили и своју безбедност и безбедност својих породица за сигурност грађана Србије.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала