Вулин о хапшењима: Нећемо дозволити да се створи нови Земунски клан

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2021
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је данас, поводом хапшења 17 припадника oрганизоване криминалне групе која се основанo сумњичи за убиства, изнуде, отмице и диловање дрогом, да Србија неће дозволити да се створи неки нови Земунски клан.

Вулин је навео да су организовану криминалну групу предводили Вељко Беливук, познатији као Веља Невоља, и Марко Миљковић.

„Србија је озбиљна земља која никада себи неће дозволити да се створи нови Земунски клан и да постоје организоване криминалне групе које мисле да су јаче од државе“, истакао је Вулин на ванредној конференцији за новинаре.

Вулин је рекао да је акција спроведена захваљујући Тужилаштву за организовани криминал по чијем налогу је МУП поступао.

„Можемо да кажемо да је Србија данас боље и безбедније место“, рекао је министар полиције и захвалио је тужиоцу за организовани криминал на храбрости, професионализму и упорности.

Начелник полицијске управе за Град Београд Веселин Милић је рекао да је полиција спровела опсежну акцију на сузбијању криминала у сарадњи са ТОК и БИА, а посебно када је реч о тешким кривичним делима као што су отмице и убиства.

„Врло смо одлучни да Београд буде безбедан град и да МУП покаже оно што јесмо“, поручио је Милић и рекао да криминалне организације неће бити јаче од закона и да неће рушити будућност наше деце.

Скривање иза навијачке групе Партизана

Начелник Службе за борбу против организованог криминала Нинослав Цмолић је рекао да су показали да у Србији нема заштићених и да се неће толерисати никакве организоване криминалне групе.

„Група која је јутрос разбијена је одговорна за серију најмонструознијих злочина можда у последњих неколико десетина година“, навео је Цмолић.

Група се све време крила иза навијачке групе Партизана, рекао је Цмолић, истичући да то нису навијачи већ криминалци.

„Доказаћемо улогу сваког од њих појединачно“, рекао је он и нагласио да се неће толерисати никакви видови криминала без обзира да ли се крију иза навијачких група. 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала