Захарова: Циљ изјава западних земаља о Наваљном ─ глобални покушај обуздавања Русије

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2021
Пратите нас
Циљ изјава земаља НАТО-а и Европске уније о ситуацији са Алексејем Наваљним представља покушај обуздавања Русије и мешања у унутрашње ствари земље, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Обратили смо пажњу на изјаве такозваног колективног Запада, наравно, главну улогу су преузеле Сједињене Америчке Државе и оне диригују целим тим хором. Али, све у свему, много изјава је дато о нашим унутрашњим стварима, ради се о шефовима држава и министрима спољних послова случајевима земаља НАТО-а, Европске уније, о друштвено-политичкој ситуацији у нашој земљи“, рекла је Захарова на брифингу.

„Шта се уопште може рећи? То је координисана информативна кампања, циљ је глобални покушај обуздавања наше земље, мешање у њене унутрашње послове. Ту нема ничег новог“, додала је она.

Министарство спољних послова Русије раније је посаветовало стране политичаре који коментаришу ситуацију са Наваљним да поштују међународно право и позабаве се проблемима у својим земљама, а министар спољних послова Сергеј Лавров приметио је да су изјаве западних политичара на ову тему као прекопиране.  

Симоновски суд у Москви у уторак је донео одлуку да се Наваљном укине условна казна у случају „Ив Роше“ и замени казном од 3,5 године затвора. Убрзо након тога, водеће западне земље, укључујући Сједињене Америчке Државе, Немачку, Француску и Велику Британију, апеловале су на руске власти да ослободе опозиционара.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала