Збуњују дилере дроге: Хитна помоћ због сирена на удару италијанске мафије

© AFP 2023 / FILIPPO MONTEFORTEВозило хитне помоћи у Напуљу
Возило хитне помоћи у Напуљу - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2021
Пратите нас
Возачи хитне помоћи у Напуљу захтевају полицијску заштиту након што им је локална мафија наредила да не користе сирене и ротациона светла јер, како су навели, узнемиравају и збуњују дилере дроге који мисле да долази полиција.

У последњем инциденту, који се одиграо у суботу увече у јужном делу Напуља, два члана банде зауставила су возило хитне помоћи и запретила да ће убити возача јер је укључио сирену, објавио је „Сандеј тајмс“.

„Зар нисте разумели да овде не можете да користите сирену? Искључи је или ћемо пуцати у тебе!“, рекао је наводно један од чланова банке.

Након тога, возач је тражио од полиције да га испрати из тог краја.

Мафијашима у Напуљу се, како наводи лист, не свиђа што сирене и ротациона светла „ометају дилере и плаше муштерије“.

„Већ нам је наређено да не користимо сирене у четвртима Санита и Трајано, па тамо возачи укључују сирену тек када напусте та подручја“, изјавио је Мануел Руђиеро, лекар службе хитне помоћи и лидер локалне групе која се бори против насиља над медицинским радницима.

Према наводима „Дејли мејла“, у Напуљу је у последње три године регистровано 300 случајева напада на медицинско особље.

Локални одборник Алесандро Амитрано позвао на додатну заштиту возача хитне помоћи од чланова банде који, како је истакао, верују да су изнад закона. Он је, такође, позвао владу појача борбу против кланова из напуљске мафије Камора.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала