АО: Олга против Хрватице, Нина може на Серену

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаОлга Даниловић
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2021
Пратите нас
Српске тенисерке Олга Даниловић и Нина Стојановић сазнале су имена противница са којима ће се састати у првом колу Аустралијан опена.

Стојановићева, наша најбоља тенисерка, ће у првом колу играти са Румунком Ирином Камелијом Бегу, тренутно 79. тенисерком планете.

То ће бити први дуел Српкиње и Румунке, а победница ће у другом колу играти или са Сереном Вилијамс (САД), власницом 23 Гренд слем титуле у каријери, или Лауром Зигемунд (Немачка).

Даниловићева, која дебитује на гренд слем турнирима, неће имати лак задатак у првом колу, пошто јој је ривал Хрватица Петра Мартић, 16. носилац турнира.

И њима двема ће ово бити први окршај у каријери, а уколико Олга направи изненађење у другој рунди ће имати много лакши задатак – или Британку Франческу Џоунс или Американку Шелби Роџерс.

Тениска репрезентација Србије после тријумфа над Русијом у Нишу - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2021
Да ли Србија у „клинцу” из Новог Пазара има Ђоковићевог наследника?

Први носилац турнира Ешли Барти ће се у првој рунди састати са Данком Ковинић из Црне Горе, док ће друга тенисерка планете Симона Халеп играти против домаће играчице Лизет Кабрере.

Што се руских тенисерки тиче, Светлана Кузњецова игра против Барборе Стрицове (Чешка), Маргарита Гаспарјан се састаје са Гарбиње Мугурусом (Шпанија), Људмила Самсонова игра против Пауле Бадосе (Шпанија), Анастасја Пављученкова против Наоми Осаке (Јапан), Дарја Касатника против Кејти Боултер (Велика Британија), Валерија Савиних против Ализе Корне (Француска), а Вера Звонарјева против Елене Рибакине (Казахстан).

Цео жреб можете погледати ОВДЕ.

Ово су пројектована четевртфинала:

  • Барти – Плишкова
  • Кенин – Свитолина
  • Андреску – Осака
  • Халеп – Сабаленка

Аустралијан опен игра се од 8. до 21. фебруара за наградни фонд од 78.000.000 аустралијских долара, а титулу брани Софија Кенин.

АО: Ђоковић против Американаца, Надал против Срба!

„Нешто је натерало Новака да експлодира у Америци“

Немачка скинула круну Србији и заказала дуел са Русијом!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала