Бекер: Ђоковић је као улични борац који се ничега не боји

© AFP 2023 / NICOLAS GOUHIERНовак Ђоковић и Борис Бекер
Новак Ђоковић и Борис Бекер - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2021
Пратите нас
Борис Бекер, легендарни немачки тенисер, причао је о Новаку Ђоковићу, Саши Звереву и осталим актуелностима пред почетак Аустралијане опена.

Бекер, некадашњи тренер Новака Ђоковића, биће део екипе „Евроспорта“ на Отвореном првенству Аустралије, те је пре старта изнео своје мишљење о турниру.

Немац је причао и о Ђоковићу који је једно време у јануару био у центру пажње медија и то у негативном контексту. Новинари и генерално аустралијска јавност напали су српског тенисера што је у име осталих играча послао писмо са предлозима о промени карантинског правила.

Новак Ђоковић и Крег Тајли - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2021
Директор Аустралијан опенa: Ђоковић није ништа захтевао

Медији су то представили као себичан захтев Ђоковића, што је апсолутно погрешно јер он ништа није захтевао, већ се заузео за остале колеге који су имали очајне услове када су дошли у Аустралију.

„Није први пут да Ђоковић води борбу против ветрењача. Морате да станете у његову одбрану јер га медији често добро не третирају. Опет, он зна како да се носи са тим. Док сам му био тренер увек сам га видео скоро па као уличног борца који се ничега не боји и који није уплашен конкуренције“, рекао је Бекер.

„Најбољи је на свету и самим тим је одговоран за друге за друге тенисере, да се тако изразим. То га чини јачим јер пролази кроз све то годинама. Освојио је осам пута Аустралијан опен и овде га видим као изразитог фаворита. Сви знају шта Новаку значи играње у Мелбурну“, додао је.

Бекер је потом причао и о свом сународнику Саши Звереву.

„Он ми је један од фаворита. Баш ћу погрешити уколико не дође до завршнице турнира. Улази у најбоље тениске године и више нема времена за изговоре“.

„Људи понекад забораве на Рафу Надала на оваквим турнирима. Освојио је 20 Гренд слемова и има шансу да постане играч са највише освојених великих турнира. Исто ми је међу фаворитима. Ту је и Доминик Тим који је имао сјајну 2020. Освојио је УС опен, у Аустралији је изгубио од Ђоковића и такође га видим у завршници турнира“.

Аустралијан опен на програму је од 8. до 21. фебруара, а Ђоковић ће у првом колу играти против француског тенисера Жеремија Шардија.

АО: Ђоковић против Американаца, Надал против Срба!

Кецмановић после велике борбе остао без полуфинала

„Пуно емоција када играте за Србију“; „Новак ради фантастичан посао за нашу земљу“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала