Блудни син српског фудбала морао је да оде на „арбајт“

© AP Photo / Daniel ColeСрпски фудбалер Немања Радоњић
Српски фудбалер Немања Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2021
Пратите нас
Немања Радоњић је брз „ко метак“ и фудбалер који лако може да направи разлику на терену, али чини се да Андре Виљаш-Боаш није имао слуха за темпераментног Србина који је послат на „арбајт“ у Немачку.

Немања Радоњић који је прошао чувену Партизанову школу, касније је играо за Црвену звезду, што је својевремено изазвало буру у српском фудбалу, покушаће да ревитализује каријеру у редовима Херте из Берлина, која је платила Марсеју 500.000 евра до краја сезоне, уз могућност откупа уговора за 12 милиона европских новчаница.

И заиста, чини се да се Марсеј жестоко огрешио о брзоногог крилног нападача, који је недавно јурио 37 километара на час да би постигао гол против Монака, што је фастинантан податак. Само ретки то могу!

​А Немања Радоњић је редак тип играча. Атипичан! Свој. Није лако бити у његовој кожи, с обзиром на то шта је све претурио преко главе откако је почео да се бави фудбалом.

Када је био млад волео је да излази, а са свега 17 година купила га је Рома од Партизана. Ипак, у сениорској конкуренцији због проблематичног понашања није одиграо ни минут у дресу „вучице“.

Вансеријски таленат без мукотрпног рада није довољан да би се играле утакмице. Уз ноћне изласке и проводе до зоре, Радоњић је набацио и који килограм вишка, и каријера је већ са 20 година била у озбиљном паду, све до повратка у Србију, тачније у Чукарички, где је васкрсао.

„Нема више излазак и ноћног провода. Посвећен сам само фудбалу. Морам да се вратим на прави путм сад или никад. У фебруару пуним 20 година, много тога сам прошао, доста је било глупости“, отворио је душу у интервјуу за Блиц 2016. године.

И заиста. Обећано - учињено! Радоњић је експлодирао и уследио је трансфер у Црвену звезду, где је играо вероватно најбољи фудбал у животу.

Избацио је блудни српски син све оне бубице из главе и посветио се максимално фудбалу, што је резултирало трансфером у славни Олимпик из Марсеја 2018. године.

За две године одиграо је 49 утакмица и постигао седам голова, а неодољиво се стиче утисак да није коришћен на прави начин.

Александар Коларов - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2021
Италија бруји због Коларова и удовице капитена Фјорентине /фото/

Јер, кад год је био стартер, углавном је то изгледало доста добро. Али, час је био на терену, па га није било.

Такве турбуленције, осцилације, не могу да савладају ни далеко искуснији играчи од 24-годишњег Нишлије, па је уследио растанак с Марсејом у виду позајмице до краја сезоне у Херти.

Није клонуо Радоњић који је ове сезоне у белом дресу клуба с „Велодрома“ одиграо 12 утакица уз два постигнута гола и једну асистенцију у Ла лиги. Напротив!

Доживео је то као још једну шансу да покаже да је вансеријски таленат, „брз као метак“, што ће неко знати, пре свега, да цени, и да каналише на прави начин.

​„Разговори које сам водио с клубом били су врло позтивни. Бундеслига је једна од најјачих у Европи. Желим што пре да покажем да сам добро појачање за Херту. Заиста се радујем што сам у клубу и поред нових саиграча“, изјавио је Немања за клупски сајт клуба из Берлина.

А, да је Херта и те како озбиљна и да има велике планове, најбоље потврђује то што је у зимском прелазном року осим српског репрезентативца стигао и некадашњи првак света - Сами Кедира.

Ту је већ Кшиштоф Пјонтек, који је за озбиљан новац стигао из Милана, има ту још прегршт искусних и озбиљних фудбалера, попут капитена Дедрика Бојате, снажног нападача Кордобе, Лукебакиа, Куње...

Херта је необјашњиво тек 15. на табели Бундеслиге са свега 17 бодова из 19 одиграних утакмица, па би управо Радоњић могао да буде варница која ће направити експлозију и погурати тим ка горњем делу табеле, где је клубу из Берлина, свакако и место.

► Најбољег голгетера свих времена чува човек за кога време стоји

► Звезда представила Фалка: Хтео сам десетку, али је заузета, волим да се забављам на терену

► Потписао је за Милан, па разочарао Србију

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала