Честитке из Америке: Државни секретар одао признање Русији због ефикасности вакцине

© REUTERS / CARLOS BARRIAАмерички државни секретар Ентони Блинкен
Амерички државни секретар Ентони Блинкен - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2021
Пратите нас
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров саопштио је да је амерички државни секретар Ентони Блинкен честитао Русији на ефикасности руске вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V).
„Јуче сам разговарао о томе са Ентонијем Блинкеном, дотакли смо се теме 'Спутњика'. Он је честитао на томе што вакцина даје резултате и договорили смо се да унапређујемо контакте између одговарајућих наших лабораторија, научника, произвођача, и да видимо да ли постоји могућност за сарадњу на том фронту“, рекао је Лавров током прес-конференције након састанка са шефом европске дипломатије Жозепом Борељом који борави у посети Москви.

Руски дипломата је истакао да се са појединим европским колегама већ воде детаљни разговори на ту тему, и да је низ земаља заинтересован за куповину и производњу руске вакцине против короне на својој територији.

Претходно је високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ рекао да се нада да ће Унија моћи да региструје руску вакцину против вируса корона „Спутњик Ве“.

Подсетимо, угледни научни часопису „Лансет“ саопштио је да је „Спутњик Ве“ (Sputnik V) сигурна и ефикасна вакцина која пружа потпуну заштиту од тешких случајева болести ковид 19. Након вишемесечних истраживања руских имунолога у којима је учествовало 19.866 добровољаца завршена је трећа фаза клиничких испитивања која је потврдила ефикасност вакцине од 91,6 одсто. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала