„Зидојче цајтунг“: Време је да се одбаце предрасуде и наручи руска вакцина

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаБерлин после протеривања дипломата: Желимо добре односе, Русија сама бира
Берлин после протеривања дипломата: Желимо добре односе, Русија сама бира - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2021
Пратите нас
У условима несташице вакцина против вируса корона на Западу је дошло време да се одбаце све сумње и да се, у случају потребе, наручи руски препарат „Спутњик Ве“ (Sputnik V), пише немачки лист „Зидојче цајтунг“.
„Значи, ипак можете! То бих желео да викнем научницима из Москве, који само што су објавили податке о вакцини чији назив  - ‘Спутњик ве’ активира старе антируске рефлексе“, пише аутор чланка, познати новинар Вернер Бартенс.

Он наводи да је првобитно руска вакцина на Западу била етикетирана као сумњива и као препарат који не заслужује поверење, али да су сада објављени резултати тестова који обећавају.

Ефикасност препарата је око 90 одсто и тако скоро као и код вакцина „Бионтек“ и „Модерна“.

„Конфликт између Истока и Запада је изглађен, али је напетост остала. Прави је тренутак да се одбаце предрасуде и у условима несташице вакцина на Западу наручити, ако је потребно,  ‘Спутњик ве’  - ако резултати тестова буду потврђени“, истиче се у чланку.

Подсетимо, научни часопис „Лансет“ је објавио резултате треће фазе клиничких испитивања „Спутњика Ве“ (Sputnik V), потврдивши њену ефикасност и сигурност. Током треће фазе клиничких испитивања вакцина је показала висок ниво ефикасности од 91,6 процената.

Научници су дошли до закључка да вакцина обезбеђује потпуну заштиту приликом тешких случајева болести ковид 19.

Руски фонд за директне инвестиције у јануару је поднео захтев за регистрацију вакцине у ЕУ.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала