Аранитовић за Спутњик: Повреде су ме успориле, сигуран сам да ће се све вратити

© Фото : АБА / Партизан НИССрпски кошаркаш Александар Аранитовић
Српски кошаркаш Александар Аранитовић - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2021
Пратите нас
Александар Сани Аранитовић, 23-годишњи кошаркаш, вратио се у српску кошаркашу потписавши уговор са екипом Младости из Земуна.

Сани је био један од највећих талената генерације 1998, момак пред којим је била сјајна будућност, али повреде су га вратиле неколико корака уназад и у Младости ће покушати да се врати тамо где му је и место.

„Сигурно да су ме те две велике повреде вратиле мало уназад, успориле мој развој, међутим, ја знам колико могу и нећу одустати од мог циља“, рекао је Аранитовић за Спутњик.

Пре отприлике пет година Аранитовић, тадашњи кошаркаш Црвене звезде, доживео је повреду предњег укрштеног лигамента, а пред крај 2016. обновио је исту повреду.

Са свега 18 година Сани је прошао кроз „пакао“ и знао је да га чека дугачак пут до повратка на терен и враћања у форму.

„Тај период је био тежак за мене, психички је много тешко било, дефинитивно треба да будеш доста јак да прођеш кроз све то, поготово кад ти се деси два пута за редом...“, истиче нови кошаркаш Младости.

„Породица је наравно увек била уз мене као и сви моји пријатељи, значи много у том периоду и захвалан сам им на томе“, додаје.

Аранитовић је дете Црвене звезде, освојио је јуниорску Евролигу, а 2015. са само 17 година дебитовао је за клуб са Малог Калемегдана.

Ипак, поменута 2016. била је веома тешка за младог играча, те се на терен вратио после паузе од годину и по дана – и то у дресу Партизана.

На крају сезоне 2016/2017 дошло је до раскида сарадње између Звезде и Аранитовића, а млади кошаркаш у том тренутку донео је одлуку да потпише за црно-беле.

Питали смо га – да ли мисли да је из ове позиције донео погрешну одлуку потписавши за Партизан, с обзиром да годину и по дана није играо, а дошао је у клуб са великом традицијом, очекивањима и притиском.

„Лако је бити паметан после“, каже уз осмех Сани и наставља:

„Мислио сам да је у том тренутку било најбоље за мене. У почетку је било одлично, имао сам и минуте и све је ишло како треба. Партизан је велики клуб и увек ће бити и нормално је да постоји одређен притисак на играчима“.

Аранитовић је имао добру сезону у Партизану, на терену је проводио просечно 18 минута и бележио је шест поена, три скока и три асистенције. Најбоља утакмица била му је против МЗТ-а када је имао 17 поена, три скока, асистенцију и украдену лопту.

Партизан је тих година био у тешком стању, Аранитовић је за две године променио три тренера и за младог играча није лако расти у таквом окружењу.

„Да, па добро, обавеза младог играча је да, било који тренер да је ту, тренира како треба. Сва три тренера су одлични стручњаци, са Чанком сам раније и сарађивао, те сезоне смо са њим и освојили Куп и то је сјајно искуство, освојити трофеј са Партизаном“, каже Сани.

Друга сезона Аранитовића у црно-белом дресу није била попут прве. Доласком Андрее Тринкијерија изгубио је минутажу, а у децембру 2019. напустио је најтрофејнији српски кошаркашки клуб.

Сезону је наставио у Француској, али убрзо је све прекинуто због пандемије вируса корона. Почетак ове такмичарске године провео у Холандији, у екипи Ден Бош, међутим, поново је Ковид-19 имао утицај на шампионат и Холанђани су прекинули првенство.

„Лепа сећања вучем из Холандије, лига је врло организована, као и клуб Ден Боша. Услови су сјајни и привукло ме је такмичење у ФИВА Еврокупу, одиграли смо два кола у првенству и онда је ‘на сцену’ ступила корона и прекинула тотално лигу, тимске тренинге на дужи период и није се знало да ли ће се настављати. Холандија је била једина земља која је све стопирала на дуже стазе“, каже Аранитовић.

„Вратио сам се у Београд, чуо се са тренером Јаковљевићем (тренер Младости прим. аут.) и на крају смо склопили договор да се придружим екипи јер имају велике амбиције ове сезоне“.

Аранитовић је са Јаковљевићем сарађивао и у прошлости, те не сумња да је изабрао праву средину за наставак каријере.

„Са тренером Јаковљевићем се знам доста дуго и до сад смо успесно сарађивали и сигуран сам да ћемо и тако наставити. Познајем начин његовог рада и биће ми доста лакше. Амбиције су да се уђе у АБА и сигуран сам да имамо квалитет за то“, рекао је Сани за Спутњик.

„Имам 23 године и наравно да сам жељан доказивања и пун мотивације“, додаје.

Аранитовић од сезоне 2017/2018 није играо много и уверен је да ће му се у наредном периоду све вратити.

„Баш сам жељан игре, млад сам и мотивисан, уз напорад рад, сигуран сам да ће ми се све то вратити поготово јер нисам имао среће до сада са повредама...“, рекао је Аранитовић и закључио да у слободно време, поред дружења, воли да гледа филмове, Премијер лигу и игра Сони.

Пот за Спутњик: Пробудио нас је шамар од Меге – волео бих да видим Партизан у врху, али...

Лазаревић за Спутњик: Хвала најближима што су са мном прогутали сваку сузу, бол и неправду

„Муња“ доминира у Пољској и за Спутњик открива ко је нови Американац у Партизану

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала