Додик: Република Српска ће почети да расте

© Tanjug / ZORAN ZESTICМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2021
Пратите нас
Све планове у Републици Српској је одложио корона вирус, али ће се после вакцинације вероватно поново интензивирати контакти и створити услови да се поново крене с оним инвестицијама које су започете, изјавио је председавајући и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Због пандемије корона вируса била је потребна дислокација средстава са одређених ставки на медицински сектор, нагласио је Додик за РТРС.

"Огромни су трошкови Републике Српске за пандемију који ће сигурно прећи 600-700 милиона КМ (више од 300 милиона евра) ванредних средстава", истакао је Додик.

Додик сматра да се стварају услови да се поново крене са свим оним што је започето.

"Имао сам разговор око могућности да се рехабилитује пројекат изградње Угљевика 2, да се гради хидроелектрана Мрсово. Разговарамо са компанијама, расписали смо јавни тендер да се од Модриче према Бијељини гради ауто-пут, у овој години ћемо сигурно кренути", истакао је Додик.

Ради се, каже, део пута обилазнице око Добоја који је започет, као и на изградњи велике болнице у Добоју.

"Покренуте су и неке хидроелектране у Херцеговини. Отпочета је сва процедурална прича око Хидроелектране Бук Бијела са Хидроелектраном Паунци и Фоча у договору са Владом и властима Србије. Завршили смо много ствари, пред издавањем дозволе смо за припремне радове", поручио је Додик.

Додик мисли да ће бити доста инвестиција и да ће Република Српска почети да расте.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала