„Ер Србија“ од јуна у Њујорку раме уз раме са највећим светским авио-превозницима

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC"Ербас" A330 "Ер Србије" на аеродрому "Никола Тесла"
Ербас A330 Ер Србије на аеродрому Никола Тесла - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2021
Пратите нас
„Ер Србија“ ће од 3. јуна за слетање и полетање користити Терминал 1 Међународног аеродрома „Џон Ф. Кенеди“ у Њујорку, уместо Терминала 4 на који тренутно слећу авиони српске компаније. На Терминалу 1 обављају се искључиво међународни доласци и одласци, па ће „Ер Србија“ нови терминал делити са највећим авио-превозницима из целог света.

Након планиране обнове, која уједно представља и највећи капитални пројекат у историји њујоршке ваздушне луке, Терминал 1 ће бити најпространији и најсавременији на аеродрому "Џон Ф. Кенеди". Уз 23 нова гејта, унапређени терминал ће бити четири пута већи од постојећег и обухватаће простор тренутних Терминала 1 и 2 и бившег Терминала 3, а путницима ће понудити бројне погодности.

„Поносни смо што се придружујемо дому свих главних интернационалних авио-превозника. Наши путници ће бити у прилици да уживају у већем простору и мањој гужви, а у блиској будућности, када се заврши обнова, Терминал 1 ће бити најраскошнији у целом Њујорку и околини“, изјавио је Џорџ Петковић, регионални директор „Ер Србије“ за Северну и Јужну Америку, пренео је Бизлајф.

„Ер Србија“ је почела са обавештавањем путника о промени терминала путем свих канала комуникације – смс порука, веб-сајта и званичне странице на друштвеним мрежама.

Национална авио-компанија до Њујорка тренутно лети два пута недељно, четвртком и суботом, уз планове да појача фреквенцију када се ситуација са пандемијом стабилизује. Чак и у неповољним околностима по глобалну авио-индустрију, „Ер Србија“ је забележила добре резултате током претходне године и, са 67 одсто на Терминалу 4 најпрометнијег њујоршког аеродрома, нашла се на првом месту по попуњености капацитета за превоз путника на летовима до ”Велике јабуке” у септембру 2020. године.

Директна ваздушна веза између Србије и Сједињених Америчких Држава успостављена је историјским летом за Њујорк 23. јуна 2016. године, после паузе од готово четврт века. Летове на линији Београд – Њујорк обавља највећи авион у флоти „Ер Србије“, ербас А330 назван по легендарном српском научнику и проналазачу Николи Тесли.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала