Кустурица поздравио иницијативу за бесплатне уџбенике професора Кавчића /видео/

© Sputnik / Радоје ПантовићЕмир Кустурица
Емир Кустурица - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2021
Пратите нас
Српски редитељ Емир Кустурица подржао је иницијативу професора на Карнеги Мелон универзитету у Пенсилванији, Александра Кавчића који је покренуо акцију са циљем да свако дете у Србији има бесплатне школске књиге.

„Желео бих да поздравим иницијативу за бесплатне уџбенике Фондације ‘Алек Кавчић’. Позивам родитеље да погледају бесплатне уџбенике на сајту www.besplatniudzbenici.com“, навео је Кустурица.

​Подсетимо, од средине јануара на сајту Фондације „Алек Кавчић“ доступни су први бесплатни уџбеници, а реч је о књигама за трећи разред основне школе чији је издавач „Завод за уџбенике“.

„Основна школа је обавезна и требало би да буде и бесплатна, то каже и закон. Направићемо свима доступне књиге и ставити их на интернет, тако ћемо разбити монопол на тржишту, спречити стране издаваче да енормно зарађују на нама, али ћемо и вратити достојанство просветним радницима“, изјавио је раније Кавчић, иначе некадашњи ученик чувене београдске Математичке гимназије, који је недавно гостовао у емисији „Спутњик интервју“:

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала