Пентагонов одговор на дронове: „Титан“ спасава америчку војску /видео/

© Sputnik / Vitaliy Timkiv / Уђи у базу фотографијаДрон на нишану снајперисте
Дрон на нишану снајперисте - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2021
Пратите нас
Компанија „Цитадел дифенс“ добила је више милиона долара вредан уговор за „Титан“, систем заштите од дронова заснован на вештачкој интелигенцији и радио-фреквенцијама.

Током процеса селекције који је подразумевао тест 24 система за борбу против малих беспилотних летелица, „Титан“ је показао изузетне одбрамбене способности у разноликим условима и околностима, пише „Дифенс пост“.

Како се наводи, оператери одбрамбених система дали су предност „Цитаделовом“ систему јер је показао техничку супериорност у многим непредвидивима сценаријима укључујући и налет ројева дронова.

„Као једини аутоматизовани сензор радио-фреквенција на тржишту који користи вештачку интелигенцију и машинско учење за откривање, идентификовање, праћење и безбедно уништавање противничких беспилотних летелица, Титан представља мултипликатора америчких и савезничких војних снага“, рекао је извршни директор „Цитадел дифенса“ Кристофер Вилијамс.

Систем се може поставити у рад за мање од пет минута а штити ваздушни простор далеко изван домашаја погледа.

Како је Пентагон одлучио, „Титан“ ће се користити за заштиту војника, бродова, возила и војних база од претњи дронова када већи системи не могу од њих да се одбране, пренео је Танјуг.

„Актери брзо прилагођавају своју стратегију када открију своје слабе тачке. Са стотинама сензора који су сада постављени, ‘Цитадел’ помаже купцима да открију променљиве трендове у раду дронова на глобалном нивоу како би могли да предупреде безбедносне претње “, објаснио је Вилијамс.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала