Припрема касарни за потенцијално служење војног рока

© Sputnik / Александар МилачићСрпски "супер војници"
Српски супер војници - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2021
Пратите нас
Министар одбране Небојша Стефановић изјавио је да се већ припремају касарне за потенцијално служење редовног војног рока, ако се држава одлучи за његово поновно увођење.

„Ревитализујемо касарне које нису коришћене јако дуго и припремамо их за потенцијално служење редовног војног рока, ако се определимо за то“, казао је Стефановић.

На питање када ће, у складу са оним што је најавио председник Александар Вучић, поново бити активирани поједини напуштени гарнизони и у ком периоду, Стефановић је одговорио да се, пре свега, ради о новим батаљонима који ће се успоставити у Лозници и то пешадијски батаљон и у Прибоју брдско-пешадијски батаљон.

Стефановић је, после представљања 100 дана рада Владе, додао је да се то очекује 2022. године.

„Оквирне рокове не бих давао, јер се трудимо да у потпуности ове године завршимо прву фазу реконструкције касарне у Лозници, у наредној години и другу фазу. Очекујем да током 2022. године, уз сва ограничење, имамо потпуно попуњен батаљон. Очекујем исти временски рок и за Прибој“, рекао је Стефановић.

Каже да ће у Прибоју бити потребно мало више времена јер ће се ту градити контејнерски тип смештаја за батаљон, пренео је Танјуг.

Радимо и на промени формације и враћању односно релокацији одређених јединица у друге гарнизоне у Србији, додао је Стефановић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала