Амбасада Русије у Вилњусу: Литванска премијерка учествује у дезинформисању о вакцини

© Фото : Администрация президента Аргентины / Уђи у базу фотографијаАвион са вакцинама против ковида "Спутњик Ве"
Авион са вакцинама против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2021
Пратите нас
Амбасада Русије у Литванији сматра да изјава премијера ове балтичке земље Ингрид Шимоните о руској вакцини против ковида „Спутњик Ве“ (Sputnik V) представља учешће у кампањи дезинформисања.
„Без обзира на талас дезинформација и сличне пристрасне изјаве у свим фазама стварања и почетка употребе вакцине, показатељи ‘Спутњика Ве’, признати на међународном нивоу, говоре сами за себе“, саопштила је руска амбасада у Литванији на Твитеру.  

У саопштењу амбасаде се истиче да је у Русији већ у току масовна вакцинација, док у Литванији није још ни почела и чији датум почетка још увек није прецизиран.

​Литванска премијерка написала је раније на својој страници на Твитеру да Русија свету нуди вакцину „Спутњик Ве“ као „још једно хибридно оружје које помаже Москви“ да повећа сфере утицаја у свету. Она је при томе навела да председник Русије Владимир Путин „не жели да користи вакцину за лечење становника Русије“.

Научни часопис „Лансет“ објавио је у уторак резултате треће фазе клиничких испитивања вакцине против ковида „Спутњик Ве“, у којима се потврђује да „Спутњик Ве“ безбедна и ефикасна вакцина. Током треће фазе клиничких испитивања, вакцина је показала високу стопу ефикасности, имуногености и безбедности. Ефикасност вакцине је већа 91,6 одсто. Вакцина пружа потпуну заштиту од тешких случајева ковида 19.

Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала