Амерички генерал: САД заостају за Русијом у нуклеарном арсеналу

© Фото : U.S. Air Force / Senior Airman Ashley BosterТранспортер америчке интерконтиненталне балистичке ракете "Минутмен 3"
Транспортер америчке интерконтиненталне балистичке ракете Минутмен 3 - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2021
Пратите нас
Бивши заменик начелника штаба америчке копнене војске генерал Џек Кин саопштио је о озбиљним недостацима у нуклеарном арсеналу земље.
„Морамо да модернизујемо свој нуклеарни арсенал, који је сам по себи обуздавајући фактор и не дозволити нашим противницима подстицај, јер они могу да искористе слабости које виде у нашем нуклеарном арсеналу“, истакао је генерал за „Фокс њуз“.

Кин је потврдио да Сједињене Америчке Државе, заиста, имају „озбиљне слабости“ у овој области. Према његовим речима, Вашингтон заостаје за Москвом у модернизацији ове врсте наоружања, иако се размере арсенала двеју земаља подударају према Споразуму о смањењу стратешког офанзивног наоружања (СТАРТ 3).

Русија завршава десетогодишњи програм за побољшање нуклеарног оружја, док се оно у Сједињеним Америчким Државама налази у жалосном стању.

Генерал је нагласио да ће Сједињене Америчке Државе морати да доведу свој арсенал до стандарда које Москва и Пекинг „сматрају убедљивим“.  

Џо Бајден - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2021
Хоћеш мир – спреми се за рат: Да ли ће Бајден покренути рат како би „угасио пожар“ у Америци?

Он је додао да Сједињене Америчке Државе заостају за Русијом и Кином и у средствима предвиђеним за не-нуклеарни сукоб. Вашингтон треба да повећа број офанзивних ракета копненог базирања и противбродских ракета, као и да модернизује конвенционално наоружање. У противном би губитничка страна (у овом случају САД) могла да подигне ниво обичног сукоба на нуклеарни.

„То је ужасан сценарио“, истакао је генерал.

Кин је уверен да је модернизација поменутих ратних средставља неодложно питање. Према његовом мишљењу, Пентагон треба да ресетује своје борбене потенцијале како би се прилагодио новим околностима.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала