Кажу да је нови Надал, а он у себи види Федерера /видео/

© AFP 2023 / DAVID GRAYШпански тенисер Карлос Алкарас Гарфија
Шпански тенисер Карлос Алкарас Гарфија - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2021
Пратите нас
Шпански тенисер Карлос Алкарас Гарфија има само 17 година, а већ успева да остави траг на професионалној турнеји.

Тинејџер из Шпаније је одлично почео сезону, пошто је остварио пет победа у исто толико мечева, укључујући и пласман на Аустралијан опен путем квалификација.

Алкарас Гарфија је релативно лако изашао на крај са Хоранским, Карловским и Делијеном, а онда дошао у Мелбурн где је одрадио обавезан двонедељни карантин.

Припрема за први Гренд слем сезоне била му је један од два турнира из Серије 250, „Грејт Оушн Роуд опен„, где је направио велико изненађење.

Он је, наиме, након што му је Балаш предао меч првог кола, у другом елиминисао 14. тенисера планете Давида Гофана, и то без изгубљеног сета – 6:3, 6:3 после сат времена тениса.

„Дечко је веома млад, али је и веома талентован. Веома јако удара лоптицу. Био је веома агресиван, није ми дао да уђем у ритам„, рекао је Гофан, некада седми тенисер планете, после меча.

Љубитељима тениса Алкарас Гарфија није анонимус, иако тренутно заузима 146. место на АТП ранг листи.

Медији су га одавно прозвали „наследником Рафаела Надала“. Додуше, највише због порекла, а најмање због стила игре.

„Волим да играм веома агресивно, са доста винера. Мој стил је мање-више исти стилу Роџера Федерера. Играм доста агресивно са изласцима на мрежу и са доста дроп-шотова“, рекао је Алкарас Гарфија пре годину дана.

Млади Шпанац је на поменутом турниру преузео жреб првог носиоца турнира којег је елиминисао, али добру игру није успео да пренесе у наредно коло, па је доживео пораз од 86. тенисера планете, Бразилца Тијага Монтеира.

Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2021
Један Надал доминира већ 15 година, а ускоро стижу још двојица

Да је неко Карлоса пред почетак сезоне питао да ли би био задовољан само пласманом у главни жреб Аустралијан опена готово сигурно би потврдно одговорио. Ипак, како ствари стоје, Алкарас Гарфија већ сада може много више од тога.

Он ће на Гренд слему дебитовати са 17 година, колико су имали и сви остали чланови „велике тројке“ (коју чине Ђоковић, Федерер и Надал) када су доживели исти успех.

Његов тренер је Хуан Карлос Фереро, некадашњи „број 1“, који није једини успешни човек из света тениса који је позитивно говорио о младој нади шпанског тениса.

„Он је постао не само велика нада, већ и природна замена за Рафу“, рекао једном приликом Тони Надал, стриц Рафаела Надала и његов бивши тренер.

Алкарас Гарфија у првом колу АО игра против квалификанта Ботика ван де Зандшулпа, што је лепа прилика да на свом ГС дебију прође у другу фазу.

„Нешто је натерало Новака да експлодира у Америци“

Русија у полуфиналу АТП купа – чека Србију или Немачку!

Српски тенисери из Мелбурна за Спутњик: Нико од наших није био у том хотелу

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала