Дебакл шампиона Енглеске!

© AP Photo / Jon SuperДетаљ са меча Ливерпул – Манчестер сити (1:4)
Детаљ са меча Ливерпул – Манчестер сити (1:4) - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2021
Пратите нас
У дербију 23. кола енглеске Премијер лиге виђена је победа Манчестер ситија над Ливерпулом, актуелним шампионом. Било је 4:1, чиме је Сити направио значајан корак ка освајању титуле.

Ливерпул не само да је изгубио овај меч, већ је то учинио са великом разликом, на свом Енфилду.

Сусрет Ситија и Ливерпула, екипа које су у последње три сезоне једине освајале титулу Премијер лиге, донела је и окршај Јиргена Клопа и Пепа Гвардиоле, два тренера које многи сматрају најбољима на свету.

Нао победник изашао је Гвардиола, чији Грађани сада имају чак десет бодова предности над четвртопласираним Редсима – и то уз утакмицу мање.

Екипа из Манчестера, која је у серији од десет победа у Премијер лиги, има и солидну предност и над другопласираним Јунајтедом, који има пет бодова мање и утакмицу више.

На овој утакмици виђена је и једна занимљива аномалија: домаћин је у одбрани играо без иједног штопера, а гост у нападу без иједног нападача.

Наиме, због повреда, али и тактичких замисли, Гвардиола је у сам шпиц убацио офанзивног везисту Фила Фодена, док су Клопу два централна дефанзивца играли играчи којима је природна позиција у везном реду – Фабињно и Џордан Хендерсон.

​Што се саме утакмице тиче, било је много неизвесније него што то резултат на први поглед говори.

После мирних пола сата игре, најзанимљивија ситуација првог полувремена десила се у 37. минуту, када је пенал промашио Илкај Гиндоан.

Тек што је почело друго полувреме, немачки везиста се искупио тако што је довео своју екипу у предност. Ипак, 15 минута касније истом мером је узвратио Мохамед Салах.

Те ситуације погледајте ОВДЕ, ОВДЕ и ОВДЕ.

​А, онда – потоп.

За само десет минута Сити је постигао три гола, а стрелци су били Гиндоан, Стерлинг и Фоден, чиме је комплетиран дебакл домаћег састава.

Три гола најбоље екипе на Острву погледајте ОВДЕ, ОВДЕ и ОВДЕ.

Сити у наредном колу, 13. фебруара, дочекује Тотенхем, док Ливерпул истог дана гостује Лестеру. Уколико Гвардиолина добро подмазана машина победи и Спурсе, једну од екипа која конкурише за трофеј шампиона, велико је питање да ли ће их ико зауставити све до краја сезоне.

​► Уништавање фудбала у колевци фудбала

Митровић нокаутиран: „Шта је са фудбалом, како је ово црвени картон?“ /видео/

Топ у нози – фудбалер Саутемптона на корак до Бекама /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала