Пре планираног рока: Вакцинација „Спутњиком Ве“ у Ирану почиње у уторак

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаВакцина против ковида "Спутњик Ве"
Вакцина против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2021
Пратите нас
Испоруке руске вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) омогућавају да вакцинација у Ирану почне пре планираног рока, изјавио је ирански министар здравља и медицинског образовања Саид Намаки.
„Захваљујући увозу партије руског 'Спутњика Ве', вакцинација против ковида 19 почеће у Ирану у уторак, 9. фебруара“, рекао је он, преноси иранска агенција „ИРНА“.

Намаки је додао да ће „приоритет имати запослени на одељењима интензивне неге у иранским поликлиникама“, а да ће у следећој фази вакцину примити „остатак медицинског особља, као и грађани који се налазе у старачким домовима и људи старији од 65 година“.

Истовремено, амбасадор Ирана у Москви Казем Џалали саопштио је да ће наредна испорука руске вакцине Ирану бити реализована до 18. фебруара.

С тим у вези, он је рекао да ће се накнадне испоруке такође одвијати крајем фебруара и почетком марта. Амбасадор је изразио наду да ће „у року од два и по месеца стране постићи резултате у заједничкој производњи и да ће у Ирану почети производња руске вакцине“.

Подсетимо, прва партија руских вакцина против вируса корона „Спутњик Ве“ стигла је у Иран 4. фебруара.

Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала