Штајнмајер: Енергетика је последњи мост између ЕУ и Русије - не рушимо га

© AP PhotoМинистар спољних послова Немачке Франк-Валтер Штајнмајер обраћа се медијима пре састанка министара спољних послова ЕУ у Бриселу
Министар спољних послова Немачке Франк-Валтер Штајнмајер обраћа се медијима пре састанка министара спољних послова ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2021
Пратите нас
Енергетика је последњи мост између Русије и Европе који не треба рушити, изјавио је немачки председник Франк Валтер Штајнмајер.
„Након сталног погоршања односа последњих година везе у сфери енергетике остају готово последњи мост између Русије и Европе. Обе стране треба да се замисле да ли тај мост треба срушити у потпуности и неповратно“, рекао је политичар у интервјуу „Ханделсблату“.

Штајнмајер је прокоментарисао и случај Алексеја Наваљног. Како је навео, Немачка се залаже за ослобађање опозиционара, али прекид односа са Москвом неће томе допринети.

„Како да утичемо на ситуацију коју сматрамо недопустивом, ако прекинемо последњу везу“, запитао је председник.

Подсетимо, суд у Москви је уторак донео одлуку да се Алексеју Наваљном укине условна казна у случају „Ив Роше“ и замени казном од 3,5 године затвора. Убрзо након тога, водеће западне земље, укључујући Сједињене Америчке Државе, Немачку, Француску и Велику Британију, апеловале су на руске власти да ослободе опозиционара.

Прочитајте још:

Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала