Војнички трик који ће вам помоћи да заспите у року од два минута

© Fotolia / ComZealБудилник поред девојке која спава
Будилник поред девојке која спава - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2021
Пратите нас
Војницима строг ритам живота даје врло ограничено време за спавање, понекад и на врло неудобним местима и у врло напетим ситуацијама, па има смисла што је развијена посебна метода која им помаже да што пре падну у сан.

Метода која појединцима помаже да заспу у року од само 120 секунди, наводно је осмишљена за америчке војне пилоте. Њено усавршавање може потрајати шест недеља, али кад то учините, успављиваће вас чак и с врло гласним звуковима у позадини или након јаке дозе кофеина, пише портал Дневна доза лепог.

Ево како извести војну методу успављивања:

Корак 1: Започните с опуштањем мишића лица, укључујући мишиће у устима.

Корак 2: Спустите рамена и опустите руке да падају поред тела, ослободите напетост на тим подручјима.

Корак 3: Опустите груди док дубоко издишете.

Корак 4: Опустите доњи део тела – бедра, ноге и листове.

Корак 5: Испразните свој ум током 10 секунди – разбистрите га одласком на своје „срећно место” или замислите нешто опуштајуће. Ако то не можете да учините, можете узастопно у себи да изговорите речи: „Немој да мислиш“.

Корак 6: То је то. Требало би да сте већ задремали, али наставите тако док не заспите.

У овом подухвату визуализација срећног места, места на којем се осећате смирено и безбедно, може вам помоћи у управљању мислима које вас узнемирују и не дају да заспите, а чак је утврђено да има позитивне резултате за оне с несаницом.

У комбинацији с пажљивим дисањем и опуштањем мишића, наводно делује и ако покушавате да заспите седећи. Ипак, ако имате поремећај попут анксиозности или поремећаја пажње, вероватно ће ићи теже…

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала