Вучић поручио Војсци Србије: Будите одвраћајући фактор за сваког агресора /фото/

Пратите нас
Председник Александар Вучић изјавио је да ће се наставити улагања у Војску Србију, којој је поручио да од ње очекује да и даље буде чувар наше земље, њеног интегритета и слободе, као и одвраћајући фактор сваког агресора.

„Улагаћемо новац у нашу војску, све више, ваша примања ће бити све виша и боља“, поручио је Вучић након вежбе на којој је приказана оспособљеност 72. бригаде за специјалне операције Војске Србије под називом „Врх копља 2021“, у панчевачкој касарни "Растко Немањић”.

Он је додао да је уверен да су припадници војске у претходним годинама већ могли да осете промене, али и навео да све то мора да буде још брже и снажније.

„Од вас очекујемо да будете чувари наше земље, њеног интегритета, слободе, да будете бранитељи народа чувари отаџбине, заштитници интереса Србије и да будете одвраћајући фактор сваког агресора и за сваког ко би помислио да нападне Србију“, поручио је Вучић.

Он је захвалио свим војницима на посвећености и пожртвованости и на томе што су вежбу извели фантастично, с обзиром на отежавајуће временске услове.

„Видим да сте добро обучени, а ми желимо уз додатну подршку да вам омогућимо да можете да постигнете још боље резултате“, рекао је Вучић.

Како је истакао, држава ће дати све од себе да припадници војске имају положај вредан поштовања и да могу од свог напорног рада да живе и издржавају породице, пренео је Танјуг.

„Оцењујем вежбу са врло добро“, закључио је Вучић.

Војна вежба састојала се из седам делова: извиђање, поседање линије блокаде, напад на терористичке снаге у сеоском амбијенту, дејство на отето возило, напад на терористичке снаге у урбаном амбијенту, напад на терористе у изолованом објекту и уништавање импровизованих експлозивних направа.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала