Алжир жели да производи руску вакцину против ковида

© Sputnik / Илья Наймушин / Уђи у базу фотографијаПаковање вакцине против ковида "Спутњик Ве"
Паковање вакцине против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2021
Пратите нас
Алжир показује велико интересовање за локализацију производње руске вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) и тренутно решава техничка питања, међу којима је и избор опреме, након што је добио информације од руске стране, изјавио је трговински представник Русије у Алжиру Иван Налич за Спутњик.

„За сада је ово питање у фази разматрања. Након примања полазних података од руске стране, алжирска компанија се тренутно бави избором потребне опреме. Време почетка производње зависиће од тога колико брзо ће успети да набави и постави опрему и спроведе обуку специјалиста. Трговинско представништво и Руски фонд за директне инвестиције пружају алжирској страни неопходну помоћ“, истакао је Налич.

Он је објаснио да би процес покретања производње могао да траје шест до девет месеци, али с обзиром да је алжирски регулатор регистровао вакцину, подршка на државном нивоу могла би дати додатни импулс том процесу.

Налич је нагласио да у погледу производње вакцине „Спутњик Ве“ руска страна активно сарађује са страним партнерима који већ имају потребну производну базу, квалификације, обучено особље и искуство.

„Алжир тренутно не производи вакцине. Истовремено се надамо да ће алжирска фармацеутска индустрија моћи да успостави такву производњу у најкраћем могућем року, након што добије потребне информације од руске стране“, закључио је он.

Алжир је прва афричка земља која је регистровала вакцину против вируса корона „Спутњик Ве“. Крајем децембра 2020. године објављено је да је Алжир закључио уговор о набавци руске вакцине „Спутњик Ве“ против вируса корона.

Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала