И Чешка жели руску вакцину „Спутњик Ве“

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаМедицинска сестра припрема вакцину против ковида 19
Медицинска сестра припрема вакцину против ковида 19 - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2021
Пратите нас
Чешка се нада да ће Европска агенција за лекове регистровати руску вакцину „Спутњик Ве“ (Sputnik V), након чега ће моћи да се користи у републици, не ризикујући здравље људи, написао је премијер републике Андреј Бабиш на фејсбуку.
„Доста људи ми се обраћа са идејом о куповини руских вакцина „Спутњик Ве“ (Sputnik V), пошто, како је познато, испоруке других вакцина добијамо у ограниченим количинама. У петак смо специјално посетили Мађарску како бисмо добили информације о коришћењу „Спутњика Ве“ (Sputnik V). Наравно, надамо се да ће ЕМА одобрити руску вакцину, након чега ћемо моћи да је користимо у републици, без ризика по здравље људи“, рекао је Бабиш.

Према речима премијера, доступне информације о вакцини „Спутњик Ве“ (Sputnik V) показују да је овај препарат безбедан и ефикасан. Међутим, да ли ће се он појавити на европском тржишту остаје неизвесно - све зависи од производних погона у Русији.

Бабаш је саопштио да још није јасно да ли ће се чешки државни институт за контролу лекова самостално бавити регистрацијом руске вакцине, ако се произвођачи „Спутњик Ве“ (Sputnik V) не обрате Европској агенцији за лекове за добијање европског сертификата.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала