Москва: Најновије изјаве Запада према Русији дрске и неразумне

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2021
Пратите нас
Најновије изјаве и кораци Запада према Русији су дрски и лишени здравог разума, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Захарова је као пример навела изјаве дате током и после посете шефа европске дипломатије Жозепа Бореља Москви.

„Чим се (Борељ), како се каже, вратио у базу, његове изјаве су кориговане. Ко их је кориговао, може се само нагађати... И почео је да говори потпуно друге ствари. Придружио се читав рој бриселских медија, посматрача и новинара... Сами донесите своје закључке о томе колико сада Запад грубо и дрско води своју политику, ван сваке дипломатске праксе и вероватно већ без здравог разума“, рекла је Захарова за телевизију „Русија 1“.

Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ написао је у свом блогу након посете Москви да се Русија све више удаљава од Европске уније. Према Борељу, управо Русија је та која се постепено удаљава од Европе, „доживљавајући демократске вредности као егзистенцијалну претњу“. Раније у Москви, Борељ је изјавио да постоје области у којима Русија и ЕУ могу и треба да сарађују, јер ће се у том случају постићи добри резултати, а Брисел се, према његовим речима, залаже за дијалог са Москвом, упркос потешкоћама у односима.

Министарство спољних послова Русије касније је истакло да су Борељове критичке изјаве о Русији у супротности са његовим изјавама у Москви и да је могуће да му је по повратку у Брисел „објашњено шта је требало да нагласи, али онда то само потврђује како и ко заправо формира политику Европске уније“. Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да је Москва била и остала заинтересована за оживљавање односа са Бриселом.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала