Проширена истрага против Мике Алексића за још три кривична дела

© Скриншот, ЈутјубМика Алексић
Мика Алексић - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2021
Пратите нас
Више јавно тужилаштво у Београду проширило је истрагу против власника школе глуме Мирослава Мике Алексића (68) за још три кривична дела недозвољених полних радњи, извршена на штету две оштећене, речено је данас Танјугу у том тужилаштву.

Поводом ових кривичних дела за која је проширена истрага, Алексић је данас саслушан пред замеником јавног тужиоца.

„Приликом саслушања, негирао је извршење кривичних дела која му се стављају на терет“, прецизирала је портпаролка тужилаштва Ивана Ракочевић.

Раније данас, Алексићев адвокат Зоран Јаковљевић потврдио је Танјугу да је Алексић испитан, али није желео да износи друге детаље, напомињући да ту „нема ничег спектакулрног“.

Покушај да се умањи углед СПЦ оптужбом да је „сигурна кућа за силеџије и педофиле“

Првом наредбом о спровођењу истраге, Алексић се терети за укупно 15 кривичних дела, осам силовања и седам дела полно узнемиравање, извршених од 2008. до 2020. године на штету шест оштећених, од којих је једна била малолетна, а према осталим оштећенима су радње извршења предузете и док су биле малолетне и након пунолетства.

Одлуком судије за претходни поступак одређен му је притвор да не би утицао на сведоке и оштећене, да не понови кривично дело, као и због узнемирења јавности.

Алексић је на првом саслушању у јануару у Вишем јавном тужилаштву негирао да је сексуално напаствовао шест ученица глуме у тој школи, поред осталих и Милену Радуловић која га је прва пријавила полицији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала