Русија ће уз помоћ меке силе промовисати идеју „руског света“

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаМосква панорама
Москва панорама - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2021
Пратите нас
Тема руског света остаје главна за Русију, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући агенду последњег састанак Савета безбедности.
Песов је нагласио да се тема „руског света“ односи и на Украјину, „где живи много Руса и оних који говоре руским језиком“. Он је додао да сви они припадају руском свету и бесмислено је негирати да два народа повезује заједничка култура и историја.

По речима портпарола Кремља, Русија ће идеју „руског света“ у Украјини и другим државама промовисати уз помоћ меке силе. У питању су хуманитарне методе, као што је развој контаката између људи, кроз уметност, литературу и науку.

„Никад се не користе неке методе које су у супротности са међународним правом“, рекао је Песков.

Подсетимо, прошле недеље је председник Украјине Владимир Зеленски потписао указ којим на снагу ступа одлука о увођењу санкција на пет година за неколико опозиционих ТВ канала и посланика опозиционе странке који је њихов власник. Из Кијева је потом стигла оптужба да те канале финансира Русија. Санкције су уведене против канала „112.Украјина“, „NewsOne“ и „ZIK“  и посланика „Опозиционе платформе – за живот“ Тараса Козака.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала