Викендица на Космају за три милиона евра: Оживело тржиште некретнина у Србији

CC0 / / Викендица на планини
Викендица на планини - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2021
Пратите нас
Тржиште некретнина преживело је корона кризу, продаја станова је порасла у Београду, као и цене старе и нове градње, а викендице се и даље све више траже.

То каже за Танјуг директор агенције „Цветковић – Рошков“ и компаније „Келер Вилијамс“ у Србији Мирослав Цветковић додајући да је тржиште некретнина у Београду у последњем кварталу 2020. порасло, по броју оверених уговора, за седам одсто, као и да је укупна вредност тржишта станова у главном граду износила 434 милиона евра.

Како каже, тржиште некретнина у Београду је врло живо, а промет некретнина се без обзира на пандемију успешно одвија и преживело је једну врло изазовну годину.

Цветковић оцењује да ће све више на цени добијати некретнине ван града у којима људи могу имати мир од градске гужве и истиче да је најскупља викендица продата на Космају за три милиона евра.

Наводи да су атрактивне локације за куповину викендица на Авали, Космају, Фрушкој гори, а поједине банке су направиле своје пројекте и дају хипотекарне кредите за подизање монтажних кућа.

Као занимљивост у претходној години истиче пораст продаје гаража у Београду, Нишу, Новом Саду и Крагујевцу.

Коментаришући цену станова у Београду, каже да је најскупљи квадрат стана старе градње на Старом граду, где је цена у просеку око 2.250 евра по квадрату, док је на Врачару цена стана за стару градњу око 2.000 евра.

Истиче да је најскупљи квадрат стана у „Београду на води“, где цене досежу и до 8.000 - 9.000 евра.

Наводи да су станови у општини Раковица најјефтинији, где је просечна цена у старој градњи нешто већа од 1.000 евра, док је у новоградњи у појединим кварталима скочила и на 1.300 евра по метру квадратном.

„Општина Чукарица забележила највећи пораст продаје станова у новоградњи и то, у неким кварталима цене су порасле и по 27-28 одсто. Ако поредимо квартал 2020. са кварталом 2019. године јасно је да су цене станова у старој и новој градњи порасле“, указао је Цветковић.

Одговарајући на питање да ли грађани више купују станове у старој или новој градњи, каже да то зависи од платежне могућности, као и да се траже и једни и други станови.

„Можемо очекивати изградњу још стамбених комплекса на територији града Београда“, додаје.

Упитан шта за тржиште некретнина у Србији значи долазак компаније „Келер Вилијамс“ истиче да је реч о светској компанији која има око 190.000 агената из 52 земље.

Иначе, највећа светска компанија за промет некретнина „Келер Вилијамс“ проширила је своју европску мрежу новом мастер франшизом у Србији коју је доделила агенцији за промет некретнина „Цветковић–Рошков“.

Реч је о компанији познатној по сопственој технологији рада агената који имају чак 64 различите обуке, што ће, додаје Цветковић, довести до повећања квалитета и продуктивности у послу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала