Захарова: Руска опозиција за Запад – инструмент притиска на Москву

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2021
Пратите нас
Запад не види руске опозиционаре као озбиљне политичке фигуре, за њих су они само још један инструмент притиска на Русију, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

Коментаришући онлајн-састанак представника западних земаља са руским опозиционарима који је одржан у понедељак, званичница представница руског Министардства рекла је да „Запад користи те људе као оруђе“.

„Не сматра их појединцима, неким озбиљним политичким фигурама, за западне земље су они само средство бескрајног притиска и утицаја на нашу земљу“, изјавила је она за телевизију „Рен ТВ“.
Руски опозициони лидер Алексеј Наваљни - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2021
Главни руски обавештајац открива: Зашто је Наваљни потребан Западу

На поменутом видео-састанку су учествовали шеф мреже регионалних „штабова Алексеја Наваљног“ Леонид Волков и Владимир Ашурков, који је извршни директор Фонда за борбу против корупције (чији је оснивач Наваљни). Поред Пољске, на састанку су учестовале и друге земље ЕУ, као и представници САД и Велике Британије.

Истовремено, Захарова се осврнула и на протеривање руских дипломата из Шведске, Немачке и Пољске, рекавши да ти поступци не смеју да буду окарактерисани као реципрочна мера.

Подсетимо, Пољска је раније објавила за персону нон грата запосленог у конзулату Русије у Познању. Такође је објављено да је за персону нон грата проглашен и запослени амбасаде Русије у Берлину, а Шведска је такође саопштила да протерује руског дипломату.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала