Боцан-Харченко: Руска делегација долази у Србију на разговоре о производњи вакцине против ковида

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаПроизводња вакцине "Спутњик Ве" у Казахстану
Производња вакцине Спутњик Ве у Казахстану - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2021
Пратите нас
Делегација Руског фонда за директне инвестиције и представници Института „Гамалеја“ посетиће Србију 11. фебруара како би разговарали о сарадњи на вакцини против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V), изјавио је амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко.

„Најактуелнији и најперспективнији задатак је да се покрене производња ‘Спутњика Ве’ овде у Србији... У ту сврху већ 11. (фебруара) чекамо делегацију коју ће чинити стручњаци: представници Института ‘Гамалеја’ и Руског фонда“, рекао је амбасадор за телевизију „Русија 24“.

Он је додао да сматра да ће за три дана боравка ове делегације и преговора са српском страном коначно бити решено питање где и како ће се производити вакцина.

Авион са вакцинама против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2021
Стижу нове дозе „Спутњика“, руски тим у четвртак на „Торлаку“

Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. 

Научни часопис „Лансет“ објавио је 5. фебруара резултате треће фазе клиничких испитивања вакцине против ковида „Спутњик Ве“, у којима се потврђује да „Спутњик Ве“ безбедна и ефикасна вакцина. Током треће фазе клиничких испитивања, вакцина је показала високу стопу ефикасности, имуногености и безбедности. Ефикасност вакцине је већа 91,6 одсто. Вакцина пружа потпуну заштиту од тешких случајева ковида 19.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала