Захарова: Открићу вам тајну о нашим западним партнерима

© Sputnik / Russian Foreign Ministry / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2021
Пратите нас
Током посете Москви шефа европске дипломатије Жозепа Бореља ЕУ је желела да организује „јавно бичевање“ Русије, али није успела, изјавила је званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Открићу вам тајну о нашим западним партнерима: када доживе неуспех са бичевањем, постају хистерични. Задатак (Жозепа) Бореља је био да организује јавно бичевање које су они, како ми се чини, врло пажљиво спремали. Требало је да се говори о митинзима, новинарима, с тим да главна тема буде Наваљни. Све то је требало ставити у једну гомилу, избацити и вратити се задовољан кући. Нису успели. Зашто? Не могу тачно рећи. Вероватно јер је руска страна предложила да се разговара о реалним питањима – од проблема до перспектива развоја – који се налазе у агенди“, рекла је Захарова радију „Вести ФМ“.

Подсетимо, шеф европске дипломатије Жозеп Борељ, током посете Москви, изјавио је да постоје области у којима Русија и ЕУ могу и треба да сарађују, јер ће се у том случају постићи добри резултати, а Брисел се, према његовим речима, залаже за дијалог са Москвом, упркос потешкоћама у односима. Међутим, након одласка из Москве, он је написао на свом блогу да се Русија све више удаљава од Европске уније.

Министарство спољних послова Русије касније је истакло да су Борељове критичке изјаве о Русији у супротности са његовим изјавама у Москви и да је могуће да му је по повратку у Брисел „објашњено шта је требало да нагласи, али онда то само потврђује како и ко заправо формира политику Европске уније“. Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да је Москва била и остала заинтересована за оживљавање односа са Бриселом.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала