Јокића млади саиграч довoди до лудила

© AFP 2023 / Harry HowКошаркаш Денвера Мајкл Портер јуниор
Кошаркаш Денвера Мајкл Портер јуниор - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2021
Пратите нас
Мајкл Портер јуниор, талентовани кошаркаш Денвер Нагетса, у ноћи између понедељка и уторка поново је скренуо пажњу на себе непромишљеним потезима.

Портер јуниор је велики таленат, момак пред којим је сјајна будућност, али уколико не поради на неким фундаменталним кошаркашким стварима питање је да ли ће икада бити шампионски играч.

У досадашњем делу каријере има проблем са нерезонским шутевима, а управо је неколико таквих „испалио“ ка кошу Милвокија, те је довео Николу Јокића „до лудила“.

„Зашто, Мајк?!“, узвикнуо је фрустрирано Јокић и изгубио вољу да се врати у одбрану, а тренер Мајкл Мелоун је само погнуо главу.

​Одмах у следећем нападу Денвера видело се колико је центар Денвера фрустриран након што је погодио тројку. Обраћао се Портеру који, уместо да се усредсреди на игру, допушта противнику да му утрчи иза леђа и погоди.

​Јокић је после утакмице објаснио фрустрираност.

„Рекао сам Портеру после утакмице да је то била лоша одлука у погрешном тренутку. Били смо у добром ритму, а то је био нерезонски шут, чувар му је био у лицу. Био је то лош пут у погрешном тренутку. Само желим да добијем утакмицу, баш као и он“, рекао је српски кошаркаш.

Портер јуниор је млад кошаркаш са којим екипа треба да има стрпљења, али утисак је да тимови који претендују на врх, као што је Денвер, немају тај луксуз јер су им потребне победе.

Уз то што је млад и неискусан, крилни кошаркаш Денвера има чудну личност, те је у прошлости више пута био у центру пажње због разних инцидената.

Тако је рецимо после пораза од Јуте у четвртом мечу прве рунде плеј-офа „прозвао“ тренера што није позивао акције за њега у другом полувремену.

„Нисам пипнуо лопту у другом полувремену. Зашто? Па то је до акција које се позивају, а њих позивају тренери. Тренери су ти који стављају лопту у руке играчима. Ако већ играм толико минута, мислим да је у реду да искажем став. Лопта је ишла у руке Јокића и Џамала, тако и треба, они су сјајни играчи... Али, морају и други да буду укључени ако желимо победу“.

Портер је морао да се огласи и по питању вакцине, те је на почетку пандемије рекао „да се корона користи за контролу масе“.

„Лично мислим да се вирус корона користи за очигледно већу агенду. Користи се за контролу популације у смислу да може да се контролише велика маса људи. Цео свет се контролише. Сада се препоручује да се носе маске, али ко зна шта ће се десити када се вакцина појави. Можда ћете морати да буде вакцинисани да бисте могли да путујете. То би било стварно лудо“.

Између осталог, кошаркаш Денвера изазвао је гнев код великог броја Американаца када је изјавио да људи треба да се моле за полицајце који су убили Џорџа Флојда.

„Онолико колико се молите за Џорџову фамилију, исто се молите и за полицајце који су били укључени у ово зло. Ма колико било тешко, молите се за њих уместо што их мрзите. Молите се да бог промени њихова срца“, написао је на Твитеру Портер јуниор и убрзо обрисао.

На крају издваја се и инцидент у који је био уплетен и комесар Адам Силвер.

Силвер је држао предавање младим кошаркашима у НБА када су се на видео биму иза њега појавили његови лични подаци, мејл адреса, телефон у канцеларији и број мобилног.

Портеру је вероватно било досадно па је фотографисао тај тренутак и потом фотографију објавио на Снепчету уз коментар, "да ли је коначно време за ручак?".

Млади играч је усликао број телефона првог човека НБА и, иако је избрисао слику, многи су запамтили број и кренули да шаљу поруке комесару најбоље кошаркашке лиге на свету.

Ипак, све ово мора да се стави на другу страну када се прича о таленту овог кошаркаша. Висок је 210 центиметара, има сјајан шут, офанзивна је машина и због тога га у Денверу трпе и трпеће га.

Писали смо о нерезонским шутевима, један такав је управо спасао Денвер против ЛА Клиперса у полуфиналу Западне конференције, али мораће да убрзо сазри уколико Нагетси хоће да победе са њим.

Јокић наставио да „решета“, Денвер наставио да губи /видео/

Леброн је погрешио, Јокић није могао „тако“ да игра за Србију

Кошаркашки ас из Сомбора је на данашњи дан пре 10 година упутио чувени позив...

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала