Још 50.000 доза вакцине „Спутњик В“ стигло у Србију /фото, видео/

© Sputnik / Оливера ИкодиновићСпутњик В
Спутњик В - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2021
Пратите нас
Контингент од 50.000 доза руске вакцине Спутњик В стигао је јутрос рано у Србију. Пошиљку треће партије руских вакцина са московског аеродрома "Шереметјево" надгледао је министар за иновације и технолошки развој и коопредседник Међувладиног комитета за сарадњу са Русијом Ненад Поповић.

"Одмах по слетању вакцине ће бити транспортоване у Институт 'Торлак', одакле ће се дистрибуирати центрима за вакцинацију широм Србије", рекао је Поповић за Спутњик.

Министар је оценио да се односи Србије и Русије налазе на историјском максимуму.

"Ниједна земља у Европи није добила оволико вакцина из Русије колико је добила Србија", нагласио је Поповић.

Он је такође изјавио да је Србија на листи приоритета и да овај долазак вакцина у Србију показује блискост наше две земље и спремност Русије да помогне Србији.

© Sputnik / Оливера ИкодиновићМинистар Ненад Поповић на московском аеродрому
Још 50.000 доза вакцине „Спутњик В“ стигло у Србију /фото, видео/ - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2021
Министар Ненад Поповић на московском аеродрому

„У овом тренутку, када се и сама Русија суочава са потешкоћама да дистрибуира довољно вакцина по својим регионима, она помаже братској Србији и шаље вакцине када су нам најпотребније. То је најчвршћи доказ братских односа две земље и доказ најбољих личних односа председника Александра Вучића и председника Владимира Путина“, навео је Поповић.

Министар је оценио да је „вакцина данас вреднија од злата“ и да су нам вакцине важне како за очување здравља и живота људи, тако и за економију и враћање нормалном животу.

© Sputnik / Оливера ИкодиновићРуске вакцине спремне за пут ка Србији
Још 50.000 доза вакцине „Спутњик В“ стигло у Србију /фото, видео/ - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2021
Руске вакцине спремне за пут ка Србији

„Са наставком вакцинације овим темпом, Србија може прва да победи пандемију, да настави да јача економију и привлачи инвестиције, и да учврсти улогу економског лидера у овом делу Европе“, рекао је Поповић.

Он је навео да Србија наставља разговоре са својим руским партнерима како бисмо што пре обезбедили да у нашу земљу стигне свих два милиона, колико је уговорено између Србије и Русије.

Нових 50.000 доза допремљено је из Русије авионом „Ер Србије“, a све вакцине су спаковане у специјалне контејнере, у којима се  одржава температура од минус 20 степени, како би вакцине биле пренете исправно.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала