Када некадашња нормалност постане непријатност

© AP Photo / Thibault CamusСрпски тенисер Миомир Кецмановић
Српски тенисер Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2021
Пратите нас
Миомир Кецмановић, млади српски тенисер, рекао је да му је и даље чудно што се у Аустралији живот одвија као пре пандемије вируса корона.

Иако су по доласку у Аустралију правила за тенисере била веома строга, ситуација у Мелбурну је прилично опуштена, открива Кецмановић.

„Ово је феноменално, буквално се осећам непријатно на улици. После карантина смо изашли да прошетамо. Сви ресторани пуни, људи много на улицама, нико не носи маске. Само гледам, све се окрећем да ми неко не приђе, било ми је и мало непријатно. Просто смо заборавили какав је осећај када се нормалне ствари дешавају“, рекао је Кецмановић после победе у првом колу Аустралијан опена.

Двадесетједногодишњи тенисер на старту првог Гренд слема савладао је Пољака Камила Мајчрака у три сета – 6:2, 6:4, 6:3.

„Припреме су прошле добро, опет смо били у Дубаију и лепо смо тренирали. Тамо је могло нормално све да се ради, није било никаквих ограничења. Уживали смо. Код мене је увек сервис приоритет, он треба да буде бољи. Осим тога, желим што више ривалима да одузимам време, да се боље намештам на лопте и да будем покретнији него досад“, каже Кецмановић.

Миша, како је надимак нашем тенисеру, рекао је да би волео да уђе међу најбољих 30 тенисера.

„Волео бих да се пробијем и да уђем у Топ 30, то би била следећа ствар коју могу да урадим. Осећам да сам много зрелији. Иза мене је много више тренинга и мечева на знатно вишем нивоу него раније. Успео сам да освојим један турнир, много се боље носим са свиме што носи живот професионалног тенисера, боље размишљам, није то више онај јуниорски начин размишљања током мечева“.

Кецмановића у наредном колу чека Француз Андреа Манарино, који је га је прошле године у Келну победио у два сета.

„Сећам се да сам баш доста грешио у том мечу. Два сета смо играли, имао сам 30 и нешто грешака. Трудићу се да што више да играм, да не журим, да не срљам као тада. Сада се боље осећам, имам више самопоуздања, тада нисам имао баш леп низ иза себе, а сада сам добио два меча прошле недеље и боље играм. Треба да останем чврст и да градим поене постепено. Манарино некако игра чудно, има равне и ниске лопте, као да не удара лопту, него је више смешта, користи снагу противника. Било би лепо, већ неколико пута сам губио у другом колу, надам се да ћу сада проћи даље“, закључио је Миша.

Меч између српског и француског тенисера игра се у среду ујутру око 06.30.

Кецмановић бриљантном игром стигао до другог кола Аустралијан опена

Није Србија само Ђоковић – наши представници савршени у Мелбурну!

Ђоковић о тренеру: Он је члан моје породице – мој пријатељ, ментор... /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала