Министарка културе Маја Гојковић посетила Руски дом /фото, видео/

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLМаја Гојковић
Маја Гојковић - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2021
Пратите нас
Министарка културе и информисања Србије Маја Гојковић први пут је посетила Руски дом у Београду, где се састала са директором Јевгенијем Барановим.

Питања о активностима Руског центра за науку и културу, јачању сарадње на пољу развоја билатералних друштвених, културних, научно-образовних и информативних односа, укључујући и питање ратификације Споразума потписаног октобра 2019. године између Владе Руске Федерације и Владе Србије о оснивању и условима делатности културно-информативних центара била је тема састанка директора Руског дома Јевгенија Баранова и министарке културе и информисања Србије Маје Гојковић, саопштено је из Руског дома.

Министарки културе Србије уручена је оригинална страница руског недељника „Пчела“ из 1876. године са гравуром „Залеђе српске војске“ из циклуса радова руског сликара Василија Поленова „Албум руског добровољца“ у знак сећања на 145. годишњицу од почетка Првог српско-турског рата и помоћ коју је Русија пружила Србима током тог рата. Тада су у редове српске војске ступили руски добровољци – војници и официри, а чувени руски сликар Василиј Поленов је ратовао у редовима руских добровољаца и за испољену храброст одликован орденом Таковског крста.

Састанку у Руском дому присуствовао је популарни српски и руски филмски и позоришни глумац Милош Биковић, који је јуче изабран на место председника Групације за кинематографију при Привредној комори Србије.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала