Монголија регистровала руску вакцину „Спутњик Ве“

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаКутије са ампулама вакцина против ковида "Спутњик Ве"
Кутије са ампулама вакцина против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2021
Пратите нас
Министарство здравља Монголије регистровало је руску вакцину против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) по убрзаној процедури, саопштио је Руски фонд за директне инвестиције.

„Руски фонд за директне инвестиције саопштава да је монголско Министарство здравља регистровало руску вакцину против ковида 19 'Спутњик Ве'. Регистрација је реализована по хитном одобрењу за употребу без обављања додатних клиничких испитивања на територији државе“, известио је Фонд.

Како је наведено, одобрење вакцине је добијено уз помоћ локалног партнера Руског фонда – водеће фармацеутске компаније Монголије „Монгол емимпекс концерн ЛЛЦ“.

„Партнери у Монголији су донели одлуку о регистрацији вакцине након темељног проучавања података клиничких испитивања 'Спутњика Ве'. Они су показали високу ефикасност и безбедност вакцине, што је такође потврђено објављеним чланком у часопису 'Лансет'. 'Спутњик Ве' је једна од водећих вакцина у свету и број земаља који одобрава њену примену повећава се свакодневно“, изјавио је директор фонда Кирил Дмитријев.

Подсетимо, угледни научни часопису „Лансет“ саопштио је да је „Спутњик Ве“ сигурна и ефикасна вакцина која пружа потпуну заштиту од тешких случајева болести ковид 19. Након вишемесечних истраживања руских имунолога у којима је учествовало 19.866 добровољаца завршена је трећа фаза клиничких испитивања која је потврдила ефикасност вакцине од 91,6 одсто

Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала