Ред за руску вакцину: Једна од најмногољуднијих земаља света регистровала „Спутњик Ве“

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаРуска вакцина против вируса корона "Спутњик Ве"
Руска вакцина против вируса корона Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2021
Пратите нас
У свету се формирао ред држава које су спремне да сарађују са Москвом по питању вакцине против вируса корона, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова. Последња у низу која је регистровала „Спутњик Ве“ (Sputnik V) је Пакистан.
„Видите да је ефикасност руске вакцине свршена ствар, о томе већ сви говоре. Формирао се ред, а ја ово не говорим да би звучало лепо – формирао се ред земаља широм света, на свим континентима које траже од нас да сарађују по питању вакцине“, рекла је Захарова за „Први канал“.

Према њеним речима, западне земље „не могу да преживе“ што Русија, која је направила прву вакцину против ковида 19, није почела да говори о некаквој својој доминацији у светским питањима и није сакрила вакцину, него је предложила широку међународну сарадњу по том питању.

Истовремено, Руски фонд за директне инвестиције саопштио је да је Управа за контролу лекова Пакистана одобрила примену руске вакцине против ковида „Спутњик Ве“ (Sputnik V). Вакцина је регистрована у оквиру убрзане процедуре на основу података о клиничким испитивањима вакцине у Русији.

„Пакистан је једна од најмногољуднијих земаља на свету и укључивање вакцине 'Спутњик Ве' (Sputnik V) у национални портфолио вакцина против вируса корона је важан корак за осигуравање његове диверзификације и заштиту здравља људи. Одобрење вакцине по убрзаном поступку је могуће захваљујући њеној високој ефикасности и безбедности, као и широко изученој платформи аденовирусних вектора човека“, наводи се у саопштењу директора РФПИ Кирила Дмитријева.

Пакистан је тако постала 22. земља света која је одобрила примену руске вакцине против вируса корона.

Раније је Дмитријев рекао да многе земље показују велико интересовање за производњу вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V). Данас је, на пример, почела масовна вакцинација руском вакцином у Ирану.

По ком принципу ради руска вакцина „Спутњик Ве“ (Sputnik V) погледајте у видео-инфографици:

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала