„Убија милионе грађана“: Бугари осудили одустајање ЕУ од руске вакцине

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаПроизводња вакцине против ковида "Спутњик Ве"
Производња вакцине против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2021
Пратите нас
Бугарски читаоци портала dir.bg оштро су осудили руководство ЕУ које не дозвољава употребу руске вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V) на територији ЕУ.

У чланку који је објављен на порталу dir.bg говори се о писању агенције „Блумберг“ која је назвала вакцину „Спутњик Ве“ (Sputnik V) највећим научним достигнућем Русије од времена СССР. Између осталог, агенција наводи да су државе почеле да "праве редове" за испоруку препарата након објављивања резултата треће фазе истраживања у научном часопису „Лансет“ који потврђују високу ефикасност вакцине.

„Ако је вакцина заиста толико неопходна, ЕУ због своје ксенофобије према Русима убија милионе својих грађана, одбијајући руску вакцину. Време је да ЕУ призна да је ксенофобија према Русима важнија од живота европских грађана“, написао је један од читалаца.

„Једини начин да се крене напред је слободна комуникација и размена идеја, кадрова и модела. Време је да се прекине са том глупом мржњом: каква је разлика чија је вакцина, америчка или руска или немачка, само да је ефикасна“, написао је други.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала