Вучић: Стали криминалу на реп, истражићемо и функционере

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2021
Пратите нас
Председник Александар Вучић изјавио је да не искључује могућност да су поједини високи функционери, као и припадници служби и полиције помагали криминалној групи Велимира Беливука у извршењу кривичних дела, што је, како је навео, без преседана.

Одговарајући на питање новинара ко је дозволио да се таква група развије да врши отмице и убиства, Вучић је одговорио да на оперативном нивоу нема сумње да је та криминална група радила без помоћи из државних структура.

Вучић је рекао и да је интересантно да је у борби између две мафијашке групе једна од њих имала доступност информација о кретању друге групе, те да су захваљујући тим информацијама са лакоћом извршавали кривична дела.

На овим просторима створене две велике криминалне групе, навео је Вучић, додајући да ниједна није из Србије, већ да су обе „увезене“ из Црне Горе.

„Београд је био страховито важан и као логистички центар, али и као велико тржиште за дрогу. Тобоже навијачке групе су коришћене да би се у оквиру самог стадиона, ако постанете тзв. ‘војник’ онда можете за пријатеље да продајете дрогу и за 50 евра“, рекао је Вучић, пренео је Танјуг.

У тој разлици су, додаје, ти „војници“ видели своју зараду и шансу, а служили су, каже, великим вођама.

Вучић је рекао да су Беливук и остали имали свог вођу на територији Црне Горе.

„Мислим да је покушано његово убиство, а онда су стварног или наводног организатора убиства тог криминалца исекли на комаде овде, јер је београдска подружница тог црногорског клана извршавала те задатке“, навео је Вучић.

Истакао је да је реч о увезеној мафији и криминалцима, која је овде створила овде страховито снажну подружницу, која је захваљујући величини нарко-тржишта упела да „створи војску без врховног команданта и његовог заменика који су били у другој земљи“.

Вучић је истакао да је реч о страховито моћној армади којој држава сада „стаје на реп“ и што ће завршити када буду истражени сви из државног апарата који су им у томе на различите начине помагали.

Председник је поново похвалио координирану акцију МУП-а и БИА у хапшењу Беливукове криминалне групе и истакао да никада те службе нису боље сарађивале. Такође, похвалио је и храброст и одлучност Тужиоца за организовани криминал који, истиче, зна да хапшење те групе није једноставно.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала