Захарова о изјавама о Борељовом понижењу у Русији: Почео нови лов на вештице

© Фото : Министарство спољних послова Русије via APШеф европске дипломатије Жозеп Борељ
Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2021
Пратите нас
Изјаве ЕУ да је посета Москви шефа европске дипломатије Жозепа Бореља завршена понижењем представљју информативну кампању Запада, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Ако људи сами понижавају Бореља и то представљају као наводно понижавање у Москви... Шта је понижавање, потпуно је несхватљиво“, рекла је Захарова за телевизију „Русија 1“.

Она је истакла да је Борељ водио преговоре у потпуно истом формату као и раније у Москви шведска министарка спољних послова Ан Линде.

„А сада се појављују људи, наоружани истим речима, који раде по истој методологији и почињу да износе неке невероватне глупости. Зашто то раде? Јасно је – информативна кампања. Управо зато су дата вредна упутства за обнављање незаконитих акција, зато што цео овај информативни мехур неће преживети до лета. Немогуће је трајати до лета са причом о хемијском оружју, ‘тровању’ без изношења чињеница“, објаснила је портпаролка.

Према њеним речима, реч је о зачараном кругу у којем је немогуће трчати.

„Пронашли су још једног кривца – сад им је крив Борељ. Он је њихов, тело њиховог тела, сада је он крив. Пре тога је, да вас подсетим, за све грехе био крив Трамп... Сада је почео нови лов на вештице“, констатовала је Захарова.

Раније су неки европски политичари и дипломате изјављивали да се Борељова посета Русији завршила понижењем. Бореља су оптуживали и због саме чињенице да је отпутовао у Русију, за несрећан избор времена посете, за недовољно чврст став према Русији и, између осталог, за закаснелу реакцију на протеривање европских дипломата због учешћа у неовлашћеним протестима у Русији.

Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ посетио је Москву 4-6. фебруара, а током своје посете састао се са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровом и са представницима руских невладиних организација.  

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала