Захарова западним земљама: Уведите санкције самима себи

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2021
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова навела је бројне случајеве кршења права новинара у западним земљама и предложила им да уведу санкције самима себи.

Захарова је на својој страници на Фејсбуку подсетила да новинарима телевизије РТ и агенције Спутњик није било дозвољено да присуствују конференцији о слободи медија у Лондону, на новчану казну регулатора „Офком“ у Великој Британији против РТ-а, хапшењу уредника агенције РИА Новости Украјина Кирила Вишинског и кривично гоњење новинара који сарађују са Спутњиком и „Балтњузом“ у Летонији.

Такође је подсетила да је новинара Спутњика француска полиција повредила током сузбијања протеста жутих прслука, да убиство новинара у Украјини нису истражена и забрану емитовања седам телевизијских канала холдинга РТ у Летонији.

Она је навела двадесетак таквих примера.

„Када ће, коначно, сами себи увести санкције?“, закључила је Захарова.

Раније је шеф европске дипломатије Жозеп Борељ након посете Москви изјавио пред посланицима европског парламента да намерава да искористи своје право и покрене иницијативу за увођење нових антируских санкција.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала