„Аустралијан опен је ђубре и срамота, игра се само због новца“

© REUTERS / KELLY DEFINAФранцуски тенисер Беноа Пер
Француски тенисер Беноа Пер - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2021
Пратите нас
Француски тенисер Беноа Пер оштро је критиковао организаторе Аустралијан опена после испадања у првом колу тог турнира.

Пера је савладао белоруски тенисер Јегор Герасимов са 3-1 у сетовима, а Французу се штошта мотало по глави током меча који је трајао више од три сата.

Да Аустралијан опен није савршен ове године није неопходно причати. Многобројна одлагања, ригорозни карантини због којих је преко 70 тенисера две недеље било „заточено“ у хотелским собама и наводна обмана учесника.

Све то део је овогодишњег турнира у Мелбурну, а Пер, благо речено, није задовољан.

„За мене је цела организација скандалозна. Мечеви су лоше организовани, као и припрема целог турнира. Све је скраћено и окрњено. Мислим да је цео овај турнир једно велико ђубре“, рекао је Пер.

Управо је Француз, тренутно 28. тенисер света, био један од несрећника који су прошли кроз строги двонедељни карантин само зато што је неко у њиховом авиону ка Мелбурну био позитиван на корону.

„Ја се нисам пријавио за овако нешто. Пријавио сам се за карантин где могу да тренирам 14 дана, а не да не могу да изађем из собе. Дошао сам на своју руку и због једног позитивног случаја, са којим нисам ни путовао, морао да будем у карантину. За то се нисам пријавио“, додао је Пер.

Оно што је такође опште познато је то да би Тениски савез Аустралије изгубио огроман новац да се турнир није одржао.

„Новац је главни, све је до новца. Изгубили би много пара да се овај турнир није одржао. Али, ово што се дешава је срамно“.
Новак Ђоковић после победе у првом колу Аустралијан опена 2021. - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2021
Није Србија само Ђоковић – наши представници савршени у Мелбурну!

О томе како су организатори АО урадили све што су могли – па чак и преварили учеснике – говорио је тренер руске тенисерке Веронике Кудерметове.

Играчима, наводно, није било саопштено да је могућност поменутог строгог карантина уопште у оптицају, већ су то сазнали након што су крочили на тло Аустралије.

„Посматрају нас и третирају као идиоте. Шта год да се овде десило они би одржали турнир. Морају то да ураде. Не разумем ни шта ради АТП. Нико не може да ужива у овоме“, завршио је своје обраћање Пер.

Тешке оптужбе из Русије на рачун Аустралијанаца: „Обмана или случајност?“

Ђоковић ставио тачку на дискусију са Кирјосом

Сурова судбина Шпанкиње: „Мислила сам да је корона, кад оно – рак“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала