Уређење „евроазијске куће“: Лавров оценио улогу Русије у свету

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2021
Пратите нас
Русија је један од кључних гараната мултиполарног светског поретка, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, поводом Дана дипломата који се данас обележава у Русији.
„Строго руководећи се принципима повеље УН, промовишемо јединствену агенду, продубљујемо плодотворну сарадњу са највећим бројем иностраних партнера у Евроазији, Африци и Латинској Америци. Русија је данас један од кључних гараната праведнијег и демократичнијег монополарног светског поретка који се данас формира“, рекао је Лавров.

Министар је означио и кључне задатке дипломатске службе у Русији. Међу њима су: уређење „евроазијске куће“, хармонизација интеграционих процеса који се развијају на континенталном простору, као и јачање општепризнатих међународних правних норми међудржавне сарадње, пружање помоћи политичком решавању криза и конфликата, осигурање стратешке стабилности.

Дипломата је уверио да ће Министарство иностраних послова наставити да ради све што је потребно да се заштите права и интереси руских грађана и својих сународника у иностранству.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала