Вучић са чешким премијером о ковиду, билатералним односима, региону...

Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић састао се данас са председником Владе Чешке Андрејем Бабишом, са којим је разговарао о ситуацији везаној за борбу против пандемије ковида 19, билатералним односима, европском путу Србије, као и о регионалној ситуацији.

Председник је захвалио Бабишу на посети и посебно истакао подршку наше земље Чешкој у борби против корона вируса.

„Изражавамо подршку и искрену наду да ће Чешка успети да савлада здравствени изазов проузрокован пандемијом заразне болести ковид 19 и да ће се изборити са свим последицама ове болести. Верујем да ће се Чешка, као и свет уопште, ускоро вратити у нормалне животне и економске токове“, рекао је Вучић и додао да очекује да ће у наредном периоду приоритети ЕУ бити усмерени ка економском опоравку, као и да ће велика пажња бити посвећена активностима у домену здравствене заштите.

Вучић је такође изразио очекивање да ће ЕУ, упркос изазовима са којима се сви суочавамо, наставити са активним спровођењем политике проширења и да ћемо добити потврду да постоји чврсто опредељење ЕУ за наставак и продубљивање сарадње са нашим регионом.

„Високо уважавамо континуирану подршку Чешке убрзању процеса европских интеграција Републике Србије, како билатерално, тако и у оквиру В4 и очекујемо да Чешка настави да у оквиру ЕУ утиче да се наши реформски напори адекватно валоризују“, поновио је председник и додао да је пуноправно чланство у ЕУ стратешки спољно-политички циљ наше земље, преноси Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала