Бајерн укротио „тигрове“ и попео се на кров света /видео/

© REUTERS / MOHAMMED DABBOUSБајерн Минхен
Бајерн Минхен - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2021
Пратите нас
На доминантан начин Бајерн Минхен је постао светски клупски првак. Баварци су минималним резултатом победили Тигрес, а једини гол постигао је Бенџамин Павар у 59. минуту. Ипак, мексичка екипа није упутила шут у оквир гола, па је јасно да је у питању била класична игра „мачке и миша“.

Бајерн доминира светом фудбала, у протеклих дванаест месеци освојио је максималних шест трофеја!

​Нико не може да заустави захукталу баварску машинерију коју с клупе води Ханс Флик. Пошто је клуб из Минхена у полуфиналу елиминисао Ал Ахли, у финалу ФИФА клупског шампионата успео је да баци на колена и жилави Тигрес - 1:0.

Мексиканци који су важили за тоталног аутајсдера показали су се као „тврд орах“, не и несаломив. Бајерн је пут до мреже први пут пронашао у 18. минуту када је Јошуа Кимих резантним ударцем из даљине погодио, али је судија Естебан Остојић из Уругваја уз асистенцију видео-технологије (ВАР) поништио погодак због офсајда Роберта Левандовског, који је сметао голману Тигреса Гузману.

До полувремена није било озбиљнијих шанси, па се на одмор отишло са помало неочекиваних 0:0.

У наставку су Левандовски, Сане и екипа наставили да стежу обруч око гола Мексиканаца, да би им се то исплатило у 59. минуту када је резултат на семафору променио Бенџамин Павар.

​И тада је главни судија упомоћ морао да зове ВАР. Чинило се да је Левандовски поново у офсајду после центаршута Кимиха, али је овога пута фортуна била на страни Немаца.

Рутински је затим Бајерн одрадио посао, није дозволио Пјер Андреу Жињаку и Тигресу да озбиљније угрозе гол Мануела Нојера, да би се после 90 минута игре окитили тутулом светског клупског првака. 

Потпуно заслужено!

► Анћелотијево дување у врућу кафу засенило девет голова у двобоју Евертона и Тотенхема /видео/

► Калуђеровић за Спутњик: Живот ме натерао да се вратим у Рад, касно је за репрезентацију

► Бивша девојка фудбалера Бајерна пронађена мртва, сумња се на самоубиство

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала