Белоруским бизнисменима нуђено да се „откупе“ са санкционог списка

© Фото : БелТА / Уђи у базу фотографијаБелоруска народна скупштина у Минску
Белоруска народна скупштина у Минску - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2021
Пратите нас
Белоруским привредницима понуђено је да се „откупе“ од стављања на санкционе листе Европске уније, изјавио је белоруски министар спољних послова Владимир Макеј.

Говорећи на VI Белоруској народној скупштини у Минску, Макеј је опозиционаре назвао одбеглим  штеточинама и изјавио да они у иностранству траже још више ресурса за своју револуцију, „молећи за усвајање четвртог, петог пакета санкција“.

„Они то називају паметним економским притиском... Истовремено бизнисменима се предлаже да се откупе од укључивања на санкционе спискове, пребацивањем одређене количине биткоина на одговарајуће адресе. Бизнис на револуцији“, истакао је Макеј.

„Како можете мрзети свој народ да бисте, живећи у иностранству од дарова моћника овог света, позивали на уништавање своје земље, фактички уништавање државности“.

Европска унија је у октобру 2020. увела два пакета санкција Белорусији. На списку санкција налази се 55 представника владе земље, међу којима и белоруски председник Александар Лукашенко и представници безбедносних агенција. У децембру је Белорусији уведен трећи пакет санкција, на којима се нашло седам правних и 29 физичких лица.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала