Надал добио средњи прст, Италијани ратовали, Словенка повраћала, а Американка плакала /видео/

© AFP 2023 / BRANDON MALONEСитуација са меча Надал – Мо на Аустралијан опену
Ситуација са меча Надал – Мо на Аустралијан опену - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2021
Пратите нас
Као и претходна три, ни четврти дан Аустралијан опена није разочарао. Поред занимљивих мечева и преокрета, виђене су сузе, свађе, али и још по нешто.

Један од најзанимљивијих дуела дана одиграла су два Италијана, Фабио Фоњини и Салваторе Карузо.

Фоњини је однео победу резултатом 3-2 у сетовима (4:6, 6:2, 2:6, 6:3, 7:6), али се, како то обично бива у његовима мечевима, углавном причало о ономе што је речено, а не о ономе што је урађено.

Старији Италијан је током меча добацивао сународнику да „има много среће“, а то је и поново по завршетку дуела – и то након што га је добио са 14:12 у неизвесном тај-брејку.

„Имао си много среће, требало би да ми се извиниш. Нисам изразио непоштовање све до сада“, рекао је Фоњини, док Карузу није било јасно шта се дешава.

„Освојио си четири идентична поена уз много среће“, објаснио му је Фоњини, али Карузу и даље није било јасно.

​Карузо се бранио рекавши да му није упутио ниједну реч током целог меча, али Фабију то није било довољно.

"Што ми скачеш по живцима сада? Рекао сам да си имао среће - ако нисам у праву, онда нисам у праву. Немој да ме нападаш“, наставио је популарни Фоња.

„Нисам те напао. Рекао сам ти да не би требало тако да се понашаш јер ти ја нисам рекао реч. Нисам очекивао то од тебе", казао је Салваторе.

„Шта ниси очекивао? Рекао сам ти да си имао среће, теби се то није свидело. Шта је требало да ти кажем?“, додао је Фоњини.

„Рекао си то на погрешан начин“, објаснио је Карузо и ту се, мање-више, свађа завршила.

Рафаел Надал је рутински савладао Американца Мајкла Моа, тенисера који је избацио Виктора Троицког, са 3-0 у сетовима (6:1, 6:4, 6:2).

Током тог дуела виђен је тенис изнад очекивања, иако резултат то не говори, али се десила и једна несвакидашња ситуација.

Наиме, пред сервис шпанског тенисера је меч напрасно прекинут, а никоме није било јасно због чега.

Испоставило се да је то због неименоване госпође која је дала себи за право да Надалу, из неког вероватно само њој познатог разлога, другом тенисеру света покаже средњи прст.

Обезбеђење није имало стрпљења и госпођа је удаљена са лица места.

​Налик Гаелу Монфису у првом колу, америчка тенисерка Софија Кенин је у сузама напустила конференцијску салу у Мелбурну.

Актуелна шампионка турнира је са 6:3, 6:2 поражена од Каје Капени, па ће Аустралијан опен добити новог шампиона за недељу и по дана.

„Била сам нервозна. Не играм како знам и умем већ доста дуго. Још од прошле године, када сам тријумфовала, сви су од мене очекивали да опет то уради. А то је баш тешко“, објаснила је Кенин.

Њу је „самлео" притисак којег, за разлику од ове године, прошле није било.

„Прошле године нисам ставила толики притисак на себе као ове. Имала сам утисак да се од мене очекује да добро прођем. А, очигледно, нисам то урадила. То је највећа разлика за мене“, додала је двадесетдвогодишњакиња рођена у Москви.

Од ове ситуације ће вероватно профитирати и Дона Векић, која ће у трећем колу играти против Канепи, 65. на свету, уместо против четврте на ранг листи.

​Несвакидашња ситуација десила се и на мечу словеначке играчице Каје Јуван, која је после три сета мукотрпне борбе победила Египћанку Мајар Шериф.

Француски тенисер Беноа Пер - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2021
„Аустралијан опен је ђубре и срамота, игра се само због новца“

Меч је трајао два часа и 40 минута, а словеначка представница је на крају славила после преокрета – 3:6, 7:6, 6:3.

Недуго након што се последњи поен завршио, Јуван је поклекла и кренула да повраћа.

„Каја Јуван је све време покушавала да остане на ногама. Напорно се борила да освоји последњи поен, а онда одмах пала на колена“, описао је ситуацију коментатор Ник Меккарвел.

Занимљиво, Каја је и у првом колу била део чудног меча, пошто јој је Британка Џоана Конта тада предала дуел након освојеног првог сета.

Њена наредна противница биће 22. тенисерка света, Американка Џенифер Брејди, али је питање у каквом физичком стању ће млада Словенка бити.

​► Зашто се Грку смејао цео стадион, ко је изнервирао Троицког и како се Црногорка обрукала /видео/

Француз плакао и молио за милост, Канађанину забранили да оде у тоалет /видео/

Технологија је заменила човека, Ђоковић открио шта мисли

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала