Пуче стотка: Звезда прегазила Раднички 61 разлике и наоштрила се за Партизан

© Фото : Фото: КСС/Н.ПараушићЏордан Лојд
Џордан Лојд - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2021
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде демонстрирали су силу против Радничког из Крагујевца у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа, победивши резултатом 108:47. Нестварних 61 разлике. На тај начин су изабраници Дејана Радоњића заказали полуфинале са Партизаном (субота 21 час), који је два сата раније елиминисао Борац из Чачка.

Ни вирус корона који данима уназад влада у табору Црвене звезде није утицао на епилог четвртфиналног сусрета са Радничким. 

Тренер Дејан Радоњић је пут Новог Сада повео 11 сениора и два јуниора, с обзиром на то да због поменуте пандемије није могао да рачуна на чак петорицу странаца.

Није било Дуопа Рита, Лендрија Нока, Корија Волдена, Ленгстона Хола и Кина Колома.

Без њих је Звезда кренула на север Србије по „Жућкову левицу“ коју је нациљала одавно, али никако да је се домогне, још од 2017. године.

Ипак, Раднички из Крагујевца се испоставио као „лак залогај“ за шампиона АБА лиге и стандардног евролигаша. Звезда је већ у првој четвртини показала ко је газда на паркету и стекла је огромну предност 22:13, која је из минута у минут у минут расла.

На старту другог квартала Звезда је снајперски прецизним шутевима с линије за три поена успела додатно да повећа предност. Погађали су Лазић, Давидовац, Добрић, па је у 13 минуту резултат био 33:13, док су Крагујевчани у тим тренуцима били без поготка.

Црвено-бели су серију подигли на 16-0 за свега четири минута, те је резултат на семафору био 38:13. Радоњић је у Нови Сад повео и јуниора Милутина Вујичића, који је постигао тројку за 41:16, да би резлтат на полувремену био 49:25.

​Није Звезда спуштала ногу с „папучице за гас“. Напротив, тамо где су црвено-бели стали у првом, наставили су у другом полувремену. Колико је Раднички био недорастао ривал, најбоље потврђује чињеница да је предност Симовића, Лојда и екипе у једном тренутку износила 45 поена - 74:29.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2021
Никола Јокић – 3.006.981!

Таквом епилогу претходиле су три везане тројке Огњена Добрића, а играо се 28. минут.

Звезда је трећој четвртини постигла чак 30, а примила свега 13 поена. Додуше, Радоњићев тим је и у прве две четвртине примио 13 и 12 поена, што показује да ни у једном тренутку није дошло до опуштања, упркос огромној предности.

Брутални су до самог краја били кошаркаши у црвено-белим дресовима, с обзиром на то да су без проблема пребацили границу од 100 поена. Бројали су до 108, наспрам свега 47 примљених, па је разлика достигла чак 61 поен.

​Најефикаснији актер био је капитен Бранко Лазић са 17 постигнутих поена, пратио га је Огњен Добрић са 16, док су Лојд и О'Брајант убацили по 11, а Бориша Симанић девет поена. У табору Крагујевчана Думић је био најефикаснији са 19, једино је још Поповић био двоцифрен - 10.

Звезда је на тај начин показала да је наоштрена за полуфинале са највећим ривалом Партизаном, с којим ће одмерити снаге у суботу од 21 час на путу ка „Жућковој левици“, коју чека још од 2017. године.

► Партизан се двапут опекао, па се после драме осветио Борцу и пласирао у полуфинале

► Мутина Војводина шокирала ФМП у Купу Радивоја Кораћа!

► Мегина младост убедљива против земунске

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала