Путин о продужењу СТАРТ 3: Америчка администрација испунила предизборно обећање

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2021
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин поздравио је одлуку Сједињених Америчких Држава да продуже Споразум о смањењу и ограничавању стратешког офанзивног наоружања (СТАРТ 3).
„Недавно смо заједно за америчким партнерима продужили споразум СТАРТ 3. Одавно смо то предлагали нашим америчким партнерима. Добро је видети да је нова администрација испунила своја предизборна обећања по том питању. Поздрављамо ту одлуку“, рекао је Путин на састанку са члановима Савета безбедности Русије, којима је предложио да разговарају о новим корацима, усмеренима на обуздавање трке у наоружању и контролу наоружања у целини.

Договор о продужењу Споразума о смањењу стратешког офанзивног наоружања (СТАРТ 3) између Русије и САД ступио је на снагу 3. фебруара. Споразум ће деловати у облику у којем је потписан, без икаквих измена и допуна, до 5. фебруара 2026. године.

Министарство спољних послова Русије тада је саопштило да је кључни значај за постизање овог договора био телефонски разговор председника Русије Владимира Путина и америчког председника Џозефа Бајдена 26. јануара.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала